Arnold Schwarzenegger in The Running Man uit 1987 van Stephen King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Arnold Schwarzenegger in The Running Man uit 1987 van Stephen King

Remake Stephen King-klassieker The Running Man in de maak

|
|

Laatste update:

Hollywood werkt aan een nieuwe versie van The Running Man. En daarvoor is niet de eerste de beste regisseur aangetrokken!

Moderne gladiatoren

In 1987 verscheen The Running Man in de bioscopen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. Hierin speelt Arnold Schwarzenegger een ter dood veroordeelde gevangene die de ultieme kans op gratie krijgt aangeboden. Om zijn vrijheid te herwinnen, moet hij alleen wel The Running Man zien te overleven: een gelikte televisieshow waarin gevangenen tegen moderne gladiatoren strijden in een gevecht op leven en dood!

Edgar Wright

Volgens The Hollywood Reporter werkt Paramount aan een nieuwe verfilming van The Running Man. Nu raken we doorgaans niet zo enthousiast van de zoveelste Hollywood-remake, maar dat is in dit geval wel anders. Het verhaal van Stephen King wordt namelijk deze keer verfilmd door Edgar Wright. Deze regisseur tekende eerder voor publieksfavorieten als Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. The World en natuurlijk Baby Driver.

Bankplakkers: dé podcast over films en series!meer

Zwarte humor

Genoeg reden dus om uit te kijken naar deze nieuwe versie van The Running Man. En anders douwen we het origineel nog even in de videorecorder. Dankzij de puike actiescènes, de gitzwarte humor en natuurlijk de heerlijk onderkoelde one-liners van Arnold Schwarzenegger riepen we deze sciencefictionkraker eerder uit tot een van onze favoriete Stephen King-films uit de 80s!

Lees verder