Nieuwe tv-special O.J. Simpson komt met ‘onthullende tape’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe tv-special O.J. Simpson komt met ‘onthullende tape’

Nieuwe tv-special O.J. Simpson komt met ‘onthullende tape’

|
|

Laatste update:

24 jaar na de gruwelijke moord op Nicole Brown Simpson en haar toenmalige vriend Ron Goldman, komt de Amerikaanse zender Fox met een onthullende tape over O.J. Simpson.

If I did it

Het gaat om een interview met uitgever Judith Regan uit 2006. Hierin geeft O.J. expliciete details vrij over de avond waarop Nicole en Ron vermoord werden. De interviews zouden de basis zijn geweest van zijn boek ‘If I Did It’, waarin hij beschreef hoe hij de moorden zou hebben gepleegd als hij ze daadwerkelijk gepleegd had.

Moord

Hoewel O.J. na een lang en publiekelijk proces werd vrijgesproken van de moord op zowel zijn ex-vrouw als haar vriend, werd hij in een civiele rechtzaak alsnog schuldig bevonden en moest hij een bedrag van bijna 28 miljoen dollar betalen aan de families van de slachtoffers. 

Tapes

Fox zegt dat de betreffende interviewtapes 'na lang zoeken ineens weer terecht zijn' en wijdt er daarom een special aan. Volgens bronnen zijn zowel de familie Goldman als Brown Simpson akkoord gegaan met het uitzenden van de opnames. Gedurende het programma komen er ook oproepen in beeld om melding te maken van huiselijk geweld, iets waar O.J. zich volgens zijn ex-vrouw Nicole meerdere malen schuldig aan maakte.

Vrijgelaten

Simpson werd op 3 oktober 2008 schuldig bevonden aan ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Hij werd op 5 december in 2008 veroordeeld tot in totaal 33 jaar cel en op 20 juli 2017 werd O.J. wegens goed gedrag vrij gelaten.

Lees verder