Nieuwe soap op NPO 1 in aantocht?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe soap op NPO 1 in aantocht?

Nieuwe soap op NPO 1 in aantocht?

|
|

Laatste update:

De kop van het AD liegt er niet om: 'NPO heeft plannen voor soapserie op plek EenVandaag', schrijft de krant. En dat is niet voor niets, want het lijkt erop dat als de NPO de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw volgend jaar eerder op de avond uitzendt, volgens bronnen het actualiteitenprogramma EenVandaag zal verhuizen naar NPO 2. Er zijn volgens het AD plannen om het dan ontstane gat op NPO 1 te vullen met een nieuwe dagelijkse soapserie.

Terwijl het plan van plan van de NPO om zijn latenight-tijdslot voortaan net als RTL Late Night om 22:30 uur te laten beginnen vooral een bezuinigingsmaatregel lijkt te zijn, is omroep AVROTROS helemaal niet blij met de nieuwe plannen van de NPO. "EenVandaag is al meer dan tien jaar een stabiele titel op de vooravond van NPO 1 met dagelijks gemiddeld één miljoen kijkers. Wij gaan er niet vanuit dat de NPO deze belangrijke actualiteitenrubriek inwisselt voor een amusementsprogramma of soap, zoals nu gesuggereerd wordt in het geruchtencircuit", aldus een woordvoerder tegen het AD.

De geschiedenis met soaps en de publieke omroep is een lange en levert voornamelijk flops op. De laatste keer dat de publieke omroep een soap lanceerde was in 2014. StartUp, te zien op NPO 3, werd een fiasco. NPO 3 trok daar al na een paar maanden de stekker uit vanwege dramatische kijkcijfers. In 2010 stopte de NPO na jaren met ONM. Ook een eerdere poging tot een soap, Het Glazen Huis, kende een jammerlijke afloop. 

De NPO laat in een reactie overigens weten: "De plannen voor volgend jaar zijn nog volop in ontwikkeling en daarbij zijn allerlei scenario’s mogelijk. Zeker is nog niets", schrijft het AD.

Lees verder