Prinses Diana en prinsen Charles, William en Harry

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Prinses Diana en prinsen Charles, William en Harry
Documentaire

Nieuwe prinses Diana-docu verschijnt eind augustus

|
|

Laatste update:

Komt er eindelijk een einde aan de complottheorieën? Eind deze maand verschijnt een nieuwe documentaire over het fatale auto-ongeluk van 'Lady Di', meldt Variety. De documentaireserie The Diana Investigations gaat in op het ongeluk van Diana Spencer en de nasleep ervan.

Einde aan complottheorieën?

Diana is de eerste echtgenote van de Britse prins Charles en de moeder van William en Harry. De prinses stierf in 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs, na een achtervolging door paparazzi. Ze was toen 36 jaar. Hoewel zowel de Franse als de Britse politie onderzoek deden naar het ongeval, werden er veel complottheorieën de wereld in geholpen, zoals dat het niet om een ongeluk ging. De makers van de documentairereeks hopen daar een eind aan te maken.

'In forensisch detail'

Volgens Channel 4 onderzoekt de documentaire 'in forensisch detail' wat er gebeurde in de onderzoeken na de dood van prinses Diana. De serie stelt naar verluidt 'diepgaande vragen over onszelf als samenleving en de aard van de waarheid'. Er komen onder anderen Franse en Britse politieagenten aan bod die het ongeluk onderzocht hebben.

25 jaar na haar dood

The Diana Investigations is een samenwerking tussen Channel 4 en Discovery+ en verschijnt 25 jaar na de dood van Lady Di. Vanaf 21 augustus is de docu te zien. Het is niet de enige nieuwe documentaire over prinses Diana die binnenkort verschijnt; The Princess is vanaf zaterdagavond 13 augustus te zien op HBO Max. Deze documentairefilm gaat dieper in op het leven van Diana.

The Crown

In de Netflix-serie The Crown spelen prins Charles en prinses Diana ook een rol. Zij worden vertolkt door Dominic West en Elizabeth Debicki. De serie won maar liefst 11 Emmy's. Er zijn inmiddels vier seizoenen verschenen en nummer vijf is onderweg. Dit is alles wat je moet weten over het aankomende seizoen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder