Nieuwe Buren gaat dankzij Amazon de wereld over

Veronica Superguide logo
Nieuwe Buren gaat dankzij Amazon de wereld over

Nieuwe Buren gaat dankzij Amazon de wereld over

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Amazon heeft de wereldwijde rechten van de Nederlandse serie Nieuwe Buren gekocht. Het Amerikaanse bedrijf heeft de serie geselecteerd voor het VOD-label ‘Amazon Prime brings EU tv-shows to the world’, zo maakte producent Millstreet Films donderdag bekend.

Benelux

Amazon heeft alle rechten verworven behalve in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. De Benelux-rechten bezit RTL/Videoland, in het VK heeft Channnel 4 de serie aangekocht. Tot nu toe zijn er twee seizoenen van Nieuwe buren gemaakt; de derde reeks is in de maak en zal in 2018 op Videoland te zien zijn.

Thijs Römer reageerde in RTL Boulevard op het heugelijke nieuws. Hij ziet het wel zitten dat Nieuwe Buren in het Duits wordt nagesynchroniseerd. Maar wel op één voorwaarde. "Ik wil dan wel de seksscènes zelf inkreunen", vertelt de acteur.

Almere

Ieder seizoen van Nieuwe Buren draait om twee stellen met elk hun eigen geheimen, verlangens, misverstanden en uitspattingen. In het eerste seizoen van Nieuwe Buren verhuizen Eva (Bracha van Doesburgh), net zwanger van haar eerste kind, en Peter (Daan Schuurmans) naar een kindvriendelijke buurt in de buitenwijk van Almere.

In het tweede seizoen ontmoet Eva haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders) en Lex (Fedja van Huêt) die een geheim met zich meedragen. De derde reeks brengt nieuwe buren Milo (Tibor Lukács) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk) en echt acteursstel Abbey Hoes en haar vriend Tobias Kersloot naar de wijk.

Lees verder