Nieuwe beelden Mile 22 laten meer Iko Uwais zien

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe beelden Mile 22 laten meer Iko Uwais zien

Nieuwe beelden Mile 22 laten meer Iko Uwais zien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit najaar komt Mark Wahlbergs nieuwe actieknaller Mile 22 uit. Op het eerste gezicht lijkt deze film nogal een dertien-in-een-dozijn actiefilm, maar schijn bedriegt. De film gaat namelijk het Amerikaanse bioscooppubliek voorstellen aan martial arts-mirakel Iko Uwais, die wij allang kennen uit The Raid. Hierbij een featurette waarin de cast hem introduceert.

Bij zowel de eerste als de tweede trailer voor Mile 22 was het Iko Uwais die de show stal door op kenmerkende wijze alles en iedereen om hem heen kort en klein te slaan. Door iets te snelle montage konden we het niet helemaal volgen, maar nu is de hele scène vrijgegeven waarin hij vastgeketend aan een operatietafel twee bad guys tot moes slaat. Komt dan toch goed uit dat ze al in een ziekenhuis waren.

Nieuwe Jackie Chan?

In een featurette spreken Mark Wahlberg, Lauren Cohan (die we natuurlijk kennen uit The Walking Dead) en regisseur Peter Berg hun bewondering uit voor hun nieuwe co-ster. Co-ster Ronday Rousey, zelf ook goed in het genadeloos in elkaar rossen van eenieder die op haar pad komt, komt helaas niet aan het woord. Cohan zit er wel een beetje naast als ze Uwais beschrijft als de nieuwe Jackie Chan. Nee Lauren, Iko Uwais is geen Jackie Chan. Want Jackie Chan maakt grapjes. Maar Iko doet niet aan grapjes. Voor hem is het allemaal bittere ernst en hartstikke menens.

Het wordt vooral leuk als het over stunt coördinators gaat. Dan wordt het toch wel pijnlijk duidelijk dat deze stoere jongens er op de set van Mile 22 volkomen voor spek en bonen bijstonden. Want aangezien Uwais al zijn stunts zelf doet, bleef er weinig over om te coördineren. “Er zijn zoveel getalenteerde vecht coördinators, en wij hebben meerdere van hen gebruikt, maar Iko stak er echt bovenuit”, aldus regisseur Peter Berg. Wel hebben deze vechtmachines vast veel bijgeleerd, want ze hebben nu immers stunt-les gekregen van Koning Iko. Vanaf 18 oktober is deze masterclass in rake klappen uitdelen ook in de bioscoop te zien.

Lees verder