The Restaurant That Makes Mistakes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Restaurant That Makes Mistakes

Nieuw programma: restaurant gerund door... dementerenden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dat klinkt als nogal een experiment nietwaar? SBS6 en de stichting Alzheimer Nederland gaan een programma op de buis brengen waarin mensen die lijden aan dementie in een restaurant werken: The restaurant that makes mistakes.

Niet de eerste keer

Dementie, je weet wel, dan vergeet je nogal eens wat. Het is niet de eerste keer dat dementie aandacht krijgt in een tv-format. Eerder maakten Adelheid Roosen en Hugo Borst een docu over dementie. Ook in Voor Ik Het Vergeet van Angela Groothuizen kwam dementie aan de orde. 

Eh... wat was uw bestelling?

De deelnemers hebben allemaal dementie en geen van allen heeft horeca-ervaring. Voordat ze ziek werden hadden ze doodnormale levens. Ze waren docent, buschauffeur of ingenieur. Bij dementie kun je de meest normale dingen niet meer onthouden, zoals je verjaardag, de naam van de buurman of hoe dat ding heet waarmee je een wijnfles openmaakt. Dat gaat dus zorgen voor grappige situaties.

Meer begrip

Maar als je nu denkt dat The restaurant that makes mistakes gedoemd is een smakeloos programma te worden met als thema 'zieke mensen uitlachen': maak je geen zorgen. De makers zeggen: "Mensen met dementie geven zelf aan dat zij zo lang mogelijk actief willen meedoen in de samenleving. Daar kunnen wij met elkaar voor zorgen. De buitenwereld weet vaak niet precies wat dementie inhoudt en hoe om te gaan met deze ziekte." 

Brits format

The restaurant that makes mistakes is de Nederlandse versie van een van oorsprong Brits programma. Kijk hier de trailer van deze Britse versie. We zijn benieuwd! SBS6 kon nog niet zeggen wanneer het programma op tv verschijnt. 

Lees verder