Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen deze week

Veronica Superguide logo
Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen deze week

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen deze week

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er de afgelopen week op de streamingservice.

Series

The Mechanism

Crimeserie over één van de grootste witwas-schandalen uit de Braziliaanse geschiedenis. Sinds deze week staat seizoen 2 op Netflix. Fans van Narcos zitten hier goed: het is van dezelfde maker en bezit hetzelfde sfeertje. Deze 5 series moet je ook zien als je van Narcos houdt.

The 100

Seizoen 6 van de post apocalyptische hitshow The 100 trapte op de laatste dag van april af op het Amerikaanse The CW. Vanaf afgelopen maandag kunnen ook Nederlanders weer elke week een nieuwe aflevering zien op Netflix. In het zesde seizoen stuiten de overlevenden op een mysterieuze nieuwe thuisplaneet.

Lucifer

Het ging voor fantasycrime-serie Lucifer allemaal erg snel. Nog vorig jaar was de serie, over de hete duivel Lucifer (Tom Ellis) die neerstrijkt in Los Angeles en daar een nachtclub opent, dood. Zender FOX trok de stekker eruit. Netflix zag er wél brood in en pakte de show op en afgelopen week kwam seizoen 4 dan eindelijk uit. Het enige minpunt: er zijn 'maar' 10 afleveringen.

Tiny House Nation

Presentatoren John Weisbarth en tiny house-expert Zack Giffin helpen gezinnen zich voor te bereiden op een ‘tiny’ levensstijl. De twee reizen door de Verenigde Staten en bouwen mee aan de populaire miniwoningen.

The Society

Een aanrader voor Riverdale-fans. In The Society komen tieners van het rijke stadje West Ham op mysterieuze wijze terecht in diezelfde woonplaats, maar dan zonder volwassenen. Uiteraard kan dat nooit goed gaan, met allerlei stuurloze pubers bij elkaar. Chaos!

Easy

Het allerlaatste, derde seizoen van de zogenoemde anthologyserie Easy kwam deze week uit. Hierin volg je verschillende gezinnen in Chicago en zie je hoe het zit met hun ingekakte seksleven, relaties en andere persoonlijke perikelen. Grote acteurs als Dave Franco en Orlando Bloom speelden eerder al gastrollen.

Films

Wine Country

De bekende comedy-schrijfster Amy Poehler regisseert met Wine Country haar eerste speelfilm. Daarnaast schittert ze als een van de hoofdrolspeelsters in deze ensemblecomedy. Het verhaal? Een vriendinnengroep reist naar wijnhotspot Napa om een verjaardag te vieren, iets dat perfect past in het lijstje met de 8 beste chick flicks op Netflix. Een herkenbare trip down memory lane. Nodig de meiden uit, zet de flessen op tafel en... genieten maar!

Wild Card

Actieheld Jason Statham is Nick Wild, een gokverslaafde freelancebodyguard die dringend geld nodig heeft. Wanneer een vriendin op gruwelijke wijze wordt verkracht, gaat Nick achter de dader aan. Die blijkt echter de zoon te zijn van een meedogenloze maffiabaas.

De Emoji Film

Deze animatiefilm uit 2017, die zich afspeelt in een wereld vol met emoticons, kreeg de volle laag van critici. Er was haast geen positieve recensie te vinden. Het draait allemaal om emoji Gene (T.J. Miller). De gele smiley kan meerdere emoties laten zien, maar wil eigenlijk een ‘normaal’ en simpel icoontje worden. Toch wat meer behoefte aan échte topfilms in plaats van bagger? Deze 14 klassieke Hollywood-films op Netflix moet je gezien hebben.

Superfly

Crimethriller van Director X, een regisseur die bekend staat om zijn gelikte muziekvideo’s voor grote artiesten als Kanye West, Rihanna, One Direction, Jay-Z en Justin Bieber. In Superfly wil de jonge, maar ervaren drugsdealer Youngblood Priest met pensioen. Hij regelt nog één laatste deal en die gaat uiteraard niet zomaar lukken.     

Docu

Jailbirds

Een harde docu-realityserie die blootlegt hoe het eraan toegaat in de Sacramento County Jail, met zo’n 2.400 mannelijke én vrouwelijke gevangenen. Jailbirds focust op een groepje vrouwelijke gedetineerde. Hoe gaan ze om met het gevangenisleven? Hoe onderhouden ze relaties? Hoe overleven ze? Een soort Orange is the new Black, maar dan 'echt'.

Last Breath

Het beklemmende overlevingsverhaal van beroepsduiker Chris Lemons. In de nagelbijt-docu Last Breath zie je hoe hij door een fout opeens 100 meter onder de oppervlakte vast kwam te zitten, met slechts een noodtank met zuurstof voor 6 minuten. Hoe gaat hij dit ooit overleven? 

Whitney

Niet te verwarren met die andere Whitney Houston-docu Whitney - Can I Be Me? (2016). In de nieuwe docu, simpel getiteld Whitney, interviewen de documentairemakers familieleden van de overleden zangeres. Zij werpen met behulp van archiefbeelden licht op het werk, het leven en de problemen van Whitney Houston.

ReMastered: The Lion’s Share

Weer komt Netflix met een nieuw ReMastered-verhaal. Dit keer duikt de streamingdienst in de roemruchtige geschiedenis van het superpopulaire nummer The Lion Sleeps Tonight (“A-weema-weh”, “A-weema-weh”). In docu The Lion’s Share helpt een journalist de familie van de oorspronkelijke schrijver om eindelijk de erkenning te krijgen die hij verdient.

Lees verder