The Letter for The King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Letter for The King op Netflix

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Elke week zet Netflix weer nieuwe films, series en documentaires online. Hoogtepunt van deze week? Dat is ongetwijfeld The Letter For The King, gebaseerd op het iconische boek De Brief voor de Koning. Een serie die we in tijden van thuisisolatie waarschijnlijk nog sneller gaan verslinden dan normaal!

Wil je alvast vooruitblikken op wat je de komende maand allemaal te wachten staat? Deze films en series komen in april naar Netflix.

Series

The Letter For The King

Oftewel: De Brief voor de Koning, uiteraard naar het legendarische jeugdboek van Tonke Dragt. Deze Netflix-serie draait natuurlijk ook om de jonge ridder Tiuri. Hij wordt nog opgeleid, maar krijgt dan een mega-belangrijke opdracht: een brief naar de koning brengen. Er zit enige vaart achter aangezien een boosaardige prins een machtsgreep wil uitvoeren. Bekijk hier wat we deze maand nog meer kunnen verwachten aan nieuwe Netflix-films en –series.            

Kalifat

De Zweedse Netflix Original Kalifat belicht een aankomende IS-aanslag door de ogen van drie vrouwen. Geheime dienstmedewerker en moslima Fatima, Pervin, die vastzit als IS-bruid in Raqqa en het tienermeisje Sulle, dat – verblind door de liefde van een charmante jongen – steeds verder radicaliseert. 

Dare Me

Thrillerserie gebaseerd op de bestseller van schrijfster Megan Abbott. Beth (Marlo Kelly) en haar toegewijde beste vriendin Addy (Herizen Guardiola) zwaaien de scepter over hun schoolcheerleadergroep. Totdat een nieuwe coach komt en een heleboel drama in hun levens brengt.

The English Game

De nieuwe serie The English Game, van Downton Abbey-maker Julian Fellowes, verkent de oorsprong van het moderne voetbal. We volgen de levens van een stel studenten dat een vorm van voetbal bedacht tegenover een groep fabrieksmedewerkers, die zelfs een hele competitie op poten zette. Het speelt zich allemaal af in het midden van de 19e eeuw. Het échte begin van voetbal dus.

Feel Good

Stand-upcomedian Mae Martin, die nog altijd worstelt met verschillende verslavingen, begint een stormachtige relatie met George, een vrouw die hiervoor alleen relaties met mannen had. De relatie zorgt ervoor dat allebei de vrouwen opeens demonen uit hun heden én verleden onder ogen moeten zien. 

Altered Carbon: Resleeved

Netflix bouwt met Resleeved verder aan de epische wereld van Altered Carbon, de futuristische scifi-serie waarin de geest van een mens geïmplanteerd kan worden in een nieuw lichaam – waarmee men in feite het eeuwige leven creëert. Recent kwam seizoen 2 uit, maar deze geanimeerde serie staat vrij los van de gebeurtenissen van de live action-serie. We volgen opnieuw de huursoldaat Takeshi Kovacs, maar dan in een geheel nieuwe setting én een nieuwe, criminele zaak.

She

De Indiase Netflix Original-serie She draait om de ietwat verlegen en teruggetrokken agente Bhumi. Wanneer ze op een gevaarlijke undercovermissie wordt gezet, om zo een drugsbende te ontmaskeren, ontdekt ze hoe krachtig en zelfverzekerd ze eigenlijk kan zijn.

Vampires

Franse Original die zich afspeelt in Parijs. In Vampires - de meest originele naam voor een serie OOIT - volgen we een tiener die erachter komt dat ze half-mens, half-vampier is. Terwijl ze haar bloeddorstige krachten ontdekt en tegelijkertijd in toom probeert te houden, krijgt ze ook nog een geheim vampiers genootschap achter zich aan. 

Self Made

Self Made vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse onderneemster Madam C.J. Walker, gespeeld door Oscarwinnares en allround bazin Octavia Spencer. Ze bouwde vanuit het niets een groot haarverzorgingsbedrijf en werd zo de eerste ‘self made’ miljonair.

Films

The VVitch

In de angstaanjagende, mysterieuze horrorfilm The VVitch (oftewel ‘The Witch’) keert een Christelijk gezin zich anno 1630 langzaam tegen zichzelf wanneer het denkt dat een heks hen heeft vervloekt. De setting, aan de rand van een groot bos in New England, maakt het allemaal nog onheilspellender. Zin in meer enge films? Dit zijn de 10 beste horrorfilms die nu op Netflix staan.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Netflix verraste deze week met de onaangekondigde release van John Wick 3. In deze actieknaller uit 2019 probeert Keanu Reeves’ huurmoordenaar John Wick New York te ontvluchten nadat er een premie van veertien miljoen dollar op zijn hoofd is gezet. Dit derde deel kreeg overwegend positieve recensies en groeide uit tot een enorme bioscoophit. De timing is overigens perfect! We kunnen allemaal een vleugje Keanu gebruiken in deze moeilijke tijden!

Running with the Devil

Cultacteur Nicolas Cage en Laurence Fishburne schitteren in Running with the Devil als ‘The Cook’ en ‘The Man’, twee assistenten van een grote en meedogenloze drugsbaas. Ze moeten onderzoeken hoe het kan dat een grote lading coke onderweg van Mexico naar Canada op mysterieuze wijze verdween. Doet er allemaal niet toe: het is een Nicolas Cage-film, die is ongetwijfeld vermakelijk. Al is het altijd maar afwachten welke versie van duizendpoot Cage we krijgen. 

Angel Has Fallen

Actiebaas Gerard Butler kruipt voor het derde deel van de ‘Has Fallen’-actiereeks weer in de huid van Secret Service-agent Mike Banning. Alleen nu zijn de rollen omgedraaid. Mike wordt ervan verdacht dat hij zijn eigen president wilde omleggen. Terwijl de FBI en de Secret Service achter ‘m aan gaan, probeert Mike te achterhalen wie de president dood wilde hebben.

Kickboxer

Een klassieker, zo mogen we Kickboxer gerust noemen. In dit oudje uit 1989 speelt actieheld Jean-Claude Van Damme de bokser Kurt Sloan. Hij wil wraak nemen op de Thaise kampioen Tong Po, die zijn broer voor altijd verlamd achterliet. Met behulp van trainer Xian traint Kurt voor het gevecht van zijn leven.

Ultras

Snoeiharde film over een stel hooligans van de Italiaanse voetbalclub Napoli. De 50-jarige Sandro, leider van ‘Apache’, een bekende groep ultra’s, leeft voor het voetbal en het tumultueuze leven in en rondom het stadion. Een stadionverbod zorgt er echter voor dat hij serieus gaat nadenken over een normaal leven. Zeker wanneer hij Terry ontmoet, een vrouw die zijn leven op zijn kop zet.

Docu

Tiger King

Netflix’ nieuwste true crime-serie staat weer garant voor een bizar, volledig van de pot gerukt verhaal, uiteraard waargebeurd. Je hoeft alleen maar naar de subtitel van Tiger King te kijken – ‘Murder, Mayhem and Madness’ – en je weet genoeg. Deze docu-reeks focust op het levensverhaal van ‘Joe Exotic’, die in de loop der jaren een gigantische dierentuin met meer dan 1200 wilde dieren op poten zette. Zijn aartsvijand Carole Baskin, de oprichter van Big Cat Rescue, zette ondertussen alles op alles om de dieren te bevrijden. Waarom? Joe draaide helemaal door en belandde in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen. In deze tijden van thuisisolatie heb je wellicht meer tijd over: zo kun je deze 15 Netflix-docu’s nu eindelijk een kans geven.

Lees verder