Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Check ook welke films en series nog meer naar Netflix komen in december!

Series

Brooklyn Nine-Nine

Heel even leek het erop dat Brooklyn Nine-Nine definitief uit onze levens zou verdwijnen. FOX wilde kappen met de geinige avonturen van het politieteam in Brooklyn, maar NBC niet: die maakt een zesde seizoen. Deze series waren minder gelukkig en werden wél gecanceld. Op Netflix staan sinds deze week de nieuwste afleveringen van Brooklyn Nine-Nine uit seizoen 5.

Nailed It! Holiday!

Nailed It! is een bakshow waar het eens niet draait om wie de mooiste creaties maakt. Kandidaten die nog geen deuk in een pakje boter slaan en hun baksels finaal verprutsen, winnen. Comédienne Nicola Byer presenteert een nieuw seizoen met alleen maar taarten en andere desserts in kerstsferen. Lekker!

The Ranch

Deel 6 van sitcom The Ranch, met Ashton Kutcher en Sam Elliot in de hoofdrollen, staat nu op Netflix en betekent ook meteen het einde voor Danny Mastersons personage Jameson ‘Rooster’ Bennet. De acteur werd beschuldigd van verkrachting en de makers besloten niet meer met hem verder te gaan. In één van deze nieuwe afleveringen mag je Rooster voorgoed uitzwaaien.

Dogs of Berlin

Wanneer de beste voetballer van het Duitse nationale elftal, de Turks-Duitse Orkan Erdem, wordt vermoord, duiken rechercheurs Erol Birkan en Kurt Grimmer op deze lastige zaak. Een van hen heeft ook nog eens contacten met de onderwereld. Dogs of Berlin is een grimmige thriller, mogen we wel zeggen. Bereid je voor op neo-nazi’s, Turkse bendes, hooligans én de Berlijnse maffia.

Neo Yokio en Hero Mask

Netflix pakt deze week uit met twee toevoegingen aan het anime-aanbod. In Neo Yokio (seizoen 2 staat er net op) krijgt Kaz Kaan (Jaden Smith), demoonjager én begeerd vrijgezel, weer genoeg voor zijn kiezen in het sociale leven van de hypermoderne stad Neo Yokio. Het eerste seizoen van Hero Mask draait om agent James Blood. Hij ontdekt een complot rond gevaarlijke en geavanceerde biomaskers.

Bad Blood

Maffiabaas Vito Rizutto, aka “Teflon Don”, leidt de beruchte Rizutto-gangsterfamilie, een aftakking van de Siciliaanse maffia in Montreal. Bad Blood neemt deze waargebeurde verhalen en dramatiseert ze een beetje. Van zijn opkomst tot zijn gevangenschap (en de uiteindelijke val); alles uit het leven van Rizutto komt voorbij.

Films

Lord of the Rings-trilogie

Netflix strooit met heel veel topfilms deze week. Zo zette de streamingdienst de gehele Lord of the Rings-trilogie online. Herbeleef de immens populaire Tolkien-reeks met The Fellowship of the Ring, The Two Towers én The Return of the King. Praise Netflix!

Fantastic Beasts And Where To Find Them

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait momenteel in de bioscopen en monsterverzamelaar Newt Scamander ontmoet weer een heleboel nieuwe magische beesten. De tweede film in de Potter-prequel, die op zijn zachts gezegd een beetje tegenvalt, draait vooral om de opkomst van slechterik Gellert Grindelwald. Fans kunnen nu op Netflix nog een keer deel één bekijken: Fantastic Beasts And Where To Find Them uit 2016.

Blade Runner

Misschien wel één van de meest iconische sciencefictionfilms ooit. In Blade Runner (1982) moet Rick Deckard (Harrison Ford) in een futuristisch 2019 op zoek naar vier voortvluchtige ‘replicants’, een soort menselijke robots. Rutger Hauer steelt de show als slechterik Roy Batty, een replicant met brute krachten en het IQ van een genie.

Mowgli

Acteur Andy Serkis liep tegen een aantal struikelblokken aan voor zijn verfilming van The Jungle Book. Disney, die volgend jaar met nog meer live-action-verfilmingen komt, bracht in 2016 óók een Jungle Book-verfilming uit en de versie van Serikis, getiteld Mowgli, is een stukje grimmiger. Warner Bros. besloot om Mowgli toch niet in de bioscoop uit te brengen, maar Netflix nam hem over. Verwacht in ieder geval een véél duisterdere versie van het kinderverhaal dat je gewend bent.

The Departed

Martin Scorcese’s The Departed, die maar liefst vier Oscars won, waaronder die van Beste Film, is de ultieme kat-en-muis-film. Een undercoveragent, gespeeld Leonardo DiCaprio, infiltreert in een beruchte Ierse gang in Boston, onder leiding van Frank Costello (Jack Nicholson). Ondertussen blijkt dat er ook in het politiekorps een mol rondloopt. 

The Dark Knight én The Dark Knight Rises

Volgens velen is The Dark Knight (2008) nog altijd de beste superheldenfilm ooit, mede door Heath Ledgers allerlaatste rol: die van Batmans ultieme vijand The Joker. Het leverde hem postuum een Oscar op voor Beste Bijrol. Die nieuwe Joker van Joaquin Phoenix heeft big shoes to fill… Ook de afsluiter van de Nolan-trilogie, The Dark Knight Rises, staat vanaf deze week online. 

Scent of a Woman en Scarface

Ook voegt Netflix twee klassiekers uit het epische ouvre van Al Pacino toe. Het gaat om Scent of a Woman, met Pacino als een blinde oorlogsveteraan met een gebruiksaanwijzing. De jong Charlie speelt Franks ‘oppas’ die op hem moet letten rond Thanksgiving. Die ander Pacino-klassieker gaan we niet eens meer introduceren: Scarface, met oppercrimineel Tony Montana is NU te bingen!

Back to the Future

Over klassiekers gesproken. Deze onweerstaanbare avonturenfilm van Robert Zemeckis uit 1985 heeft de tand des tijds goed doorstaan. Voor wie het verhaal niet kent, of even een opfrisser nodig heeft: Back to the Future draait om de 17-jarige student Marty McFly (Michale J. Fox) die in de tijdreis-auto van wetenschapper Emmet Brown (Christopher Lloyd) stapt en dertig jaar terug in de tijd belandt.

Nog meer topfilms

Verder verschenen er nóg meer topfilms en dat maakt van deze Netflix-week misschien wel de vetste van het hele jaar tot nu toe. Je kunt vanaf deze week ook het volgende bingen: comedy The Hangover, de Oscarwinnende film Argo van Ben Affleck, romcom Bridget Jones: The Edge of Reason, Trouble With the Curve met Clint Eastwood, cultcomedy Project X, biopic Sully met Tom Hanks én Batman uit 1989 met Michael Keaton en Jack Nicholson als Batman en Joker.

Lees verder