Nieuw op Netflix! Met o.a. de kerstfilm Klaus, met Frank Lammers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw op Netflix! Met o.a. de kerstfilm Klaus, met Frank Lammers

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Elke week verschijnen er nieuwe films en series op Netflix. Met deze week o.a: Mars, The Toys That Made Us en de kerstfilm Klaus!

Series

El Club

Een paar Mexicaanse rijkeluiskinderen hebben geen zin in een normale baan, en besluiten daarom XTC te gaan dealen. Wat begint als een verzetje wordt al snel levensgevaarlijk als échte drugshandelaren het clubje in de smiezen krijgen. El Club bestaat uit 25 afleveringen van elk een half uur en is een stuk lichtvoetiger dan series als Narcos (waarvan het nieuwe seizoen in zicht is) of Breaking Bad, waarvan de vervolgfilm El Camino recent verscheen.

I’m With The Band: Nasty Cherry

Zangeres Charli XCX vormt een meidengroep in de nieuwe realityserie I’m With The Band. Vier dames, door Charli uitgezocht, betrekken een huis en zetten hun eerste stappen op weg naar eeuwige roem. De meiden leren elkaar kennen, proberen samen catchy nummers te schrijven en tekenen ook alvast maar een platencontract. Tot nu toe heeft Nasty Cherry nog geen echte hit gescoord, maar de dames hopen dat hun Netflix-debuut hun populariteit laat exploderen. Tussen de wel érg gekunstelde fratsen van Nasty Cherry zitten een paar mooie, soms keiharde momenten. Andere toffe realityseries vind je hier.

Mars

De serie Mars (2016) gebruikte de uitkomsten van wetenschappelijke experimenten om een sciencefictionserie te maken over de kolonisatie van Mars. Het eerste seizoen richtte zich op de reis naar de rode planeet en de vroege stadia van de marsbasis. In het tweede seizoen is de kolonie flink gegroeid en beginnen de kolonisten met het veranderen van het klimaat op Mars. Dit heeft een heleboel gevolgen voor de mensen: zowel goed als akelig!

Tussen de scènes door worden ruimte-experts geïnterviewd over hun gedachten oer een mogelijke marsmissie. O.a. wetenschapper Neil DeGrasse Tyson en SpaceX-ondernemer Elon Musk over de vele (vele!) gevaren die zo’n reis met zich meebrengt. De regie van Ron Howard zorgt voor adembenemende beelden.

The Toys That Made Us

Voor iedereen die warme herinneringen heeft voor zijn/haar oude speelgoed is The Toys That Made Us een must. De docuserie kijkt naar het ontstaan van populair speelgoed als He-Man, Barbie en G.I. Joe, en interviewt de mensen achter deze dierbare herinneringen.

Het derde seizoen bestaat uit vier afleveringen waarin Power Rangers, Professional Wrestling, My Little Pony en de Teenage Mutant Ninja Turtles centraal staan.

Films

Earthquake Bird

Lucy (Alicia Vikander) woont in Japan en neemt een nieuwe uitwisselingsstudent Lily (Riley Keough) onder haar hoede. Aanvankelijk moet de stille Lucy niets van Lily hebben, maar langzaam raken de twee toch bevriend. Lily is wel érg geïnteresseerd in Lucy’s vriend Teiji (Naoki Kobayashi) en dat lijkt wederzijds te zijn. Als Lily plotseling verdwijnt is Lucy verdachte nummer één, in deze mysterieuze thriller.

Klaus

Jesper is een vervelend, rijk ventje dat op de postacademie zit. Hij gooit er met de pet naar, waarna zijn rijke vader hem op stage stuurt: in het afgelegen Smeerensburg moet hij duizenden brieven bezorgen, en anders hoeft hij nooit meer terug te komen.

Het probleem is dat iedereen in het dorp elkaar grondig haat! Samen met de speelgoedmaker Klaus probeert Jesper de mensen in Smeerensburg weer vriendelijk te maken. Frank Lammers spreekt de stem in van Klaus in deze kerstfilm van de makers van Despicable Me.

Singel 39

Mo (Lies Visschedijk) werkt hard als hartchirurg, en vindt haar ongebonden leven wel lekker prettig. Ze heeft geen gezin (wel een Canadese minnaar) en vindt levens redden het belangrijkste dat er is. Als haar gay buurman Max (Waldemar Torenstra) vertelt dat hij vader wil worden, begint Mo toch een beetje te twijfelen over haar leven. Singel 39 is een aardige romantische comedy, met een twist: het liefdesleven staat niet zozeer centraal, maar juist hoe je leven in wil en kán richten.

Sobibor

Sovjet-soldaat Alexander Pechersky wordt gevangengenomen en komt terecht in het vernietigingskamp Sobibor. Hoewel de nazi’s Pechersky’s medegevangen paaien met beloften, verdwijnen veel Joodse ingezetenen spoorloos. Alexander organiseert een ontsnappingspoging terwijl de andere gevangenen proberen buiten schot te blijven.

The Confirmation

Clive Owen speelt een aan lager wal geraakte timmerman Walt in The Confirmation. Zijn ex-vrouw en haar nieuwe man gaan een weekend de stad uit en laten Walts zoontje Anthony bij hem achter. Beiden zien hier nogal tegenop: Anthony omdat hij zijn vader amper kent, en Walt omdat hij wéét dat hij niet zo’n goede vader is.

Het weekend begint slecht, als Walt uit zijn huis wordt gezet én zijn gereedschap wordt gestolen. Tijdens de lange zoektocht naar de verloren uitrusting groeien Anthony en walt toch naar elkaar toe.

Nieuw op Netflix

Het is een iets kalmer weekje qua Netflix-aanbod, maar november bracht al veel moois én er komen nog wat interessante titels aan. Vergeet ook niet dat aankomende zondag het nieuwe seizoen van The Crown online komt. Hier vind je alvast wat indrukwekkende feiten over de serie rond het Britse koningshuis.

Lees verder