Nieuw op FOX: Preacher

Veronica Superguide logo
Nieuw op FOX: Preacher

Nieuw op FOX: Preacher

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wat gebeurt er als een engel en een demoon zich voortplanten? Wat voor nageslacht zou het worden? Zou het heilig zijn of demonisch, of allebei? Preacher is zo’n verhaal.

De nakomelingen hebben geen lichaam, maar een ziel. Die ziel heeft behoefte aan een lichaam en kiest Jesse: een predikant die van zijn geloof gevallen is en een drankprobleem heeft.

Preacher

De Amerikaanse fantasieserie Preacher is van de zender AMC, die ook Breaking Bad, The Walking Dead en Outcast uitzond. Gebaseerd op de comic book serie uit de jaren '90 van Garth Ennis en Steve Dillon's en van DC Comics imprint Vertigo, draait Preacher om Rev. Jesse Custer (Dominic Cooper), als een gehaaide Texaanse priester die, na van zijn geloof te zijn gevallen, er achter komt dat God de Hemel heeft verlaten en zijn taken niet langer uitvoert.

Op zoek naar God

Jesse is de enige die in staat is om God op te sporen en hem verantwoordelijk te houden voor zijn troonsafstand. Tulip O'Hare (Ruth Negga), Jesse's ex en bier zuipende vampier Cassidy (Joseph Gilgun), vergezeld hem op zijn zoektocht naar antwoorden. Maar het verhaal eindigt daar niet: The Saint of Killers (Graham McTavish), een onsterfelijke moordmachine en Western lone gunman type, zet de achtervolging in en heeft zijn zinnen gezet op Jesse.

Van de makers van Breaking Bad

Preacher is onder andere geproduceerd door Sam Catlin (Breaking Bad), Seth Rogen (This is the End) en Evan Goldberg (Superbad). De rest van de castleden zijn onder andere Lucy Griffiths (True Blood), Joseph Gilgun (This Is England) en Ian Colletti als Eugene Root (aka Arseface).

Seizoen 1 op FOX

Een tweede seizoen gaat al binnenkort van start in Amerika. In Nederland kunnen we het eerste seizoen van Preacher vanaf maandag 19 juni zien op FOX!

Lees verder