Nick over reünie met Simon: ‘Gaan ieder ons eigen weg’

Het zangduo Nick & Simon is nog niet zo lang uit elkaar, maar tóch bracht Eva Jinek alvast de (onvermijdelijke?) reünie ter sprake. Fans hoeven daar voorlopig nog niet op te rekenen, maar ze vinden het ook niet per se nodig… Volgens hen gaat Nick het prima redden in z’n eentje!

Nick Schilder bij Jinek
© RTL

Nick Schilder was de hele week te gast bij Jinek en speelde elke uitzending een cover van een bekend nummer. Vrijdagavond presenteerde hij zijn eerste solo-single Shatterproof. Roelof Hemmen had een heel item over muziekduo’s die uit elkaar gingen én weer bij elkaar kwamen. Een beetje voorbarig, want Nick & Simon zijn nog geen jaar uit elkaar: sterker nog, hun laatste concert was afgelopen april!

Beetje vroeg

Eva: “Zou het kunnen, zie je het voor je, dat Nick & Simon samenkomen?” Nick: “Nou, we hebben net het afscheidsconcert achter de rug, dus ik vind het een beetje vroeg…” Peter Pannekoek, die het eerder ook al op Nick gemunt had: “Volgende week is het herenigingsconcert!”

Alweer Simon?

Nick vertelde serieus verder: “Het is natuurlijk een cliché, maar zeg nooit nooit. Ik denk dat er dingen tot rust moeten komen, en we los moeten koppelen. We slaan ieder ons eigen weg in, maar over jaren kunnen de sterren heel anders staan. Ik heb wel intern gezegd: Simon wilde stoppen, dan moeten we wel stoppen. Het moet niet meteen zo zijn dat je zegt: we zien over vijf jaar wel. Maar ja, ik weet niet hoe de wereld er over járen uitziet.”

Özcan Akyol vond het nogal een merkwaardig gesprek. “Die jongen heeft nét z’n nieuwe single gedropt en jij begint weer over Simon!” Eva: “Ik plaag Nick al de hele week, hij kan er inmiddels tegen!”

Nick en wie?

Jinek-kijkers waren zéér te spreken over Nicks optreden. Zijn nieuwe nummer klinkt een stuk vlotter dan de bekende Nick & Simon-nummers, en verraste veel mensen positief.

Hopelijk voor Nick ziet zijn muzikale toekomst er rooskleurig uit. De zoektocht naar The Beatles die hij met Simon en Kees Tol deed is qua kijkcijfers nogal ingezakt, dus het is afwachten of Nick, Simon en Kees nóg een tv-programma kunnen maken.

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL 4, rond 22.00 uur.