Neve Campbell

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Neve Campbell
Hollywood

Neve Campbell voelde zich 'ondergewaardeerd' door salaris Scream

|
|

Laatste update:

'Ghostface' moet het voortaan doen zonder een van zijn vaste scream queens: Neve Campbell heeft besloten 'nee' te zeggen tegen de zesde Scream-film. En... It's all about the money.

Betalen!

De actrice, die in juni vertelde vanwege mislukte salarisonderhandelingen niet terug te keren, voelde zich "ondergewaardeerd" door het bedrag dat haar was aangeboden, vertelt ze nu in een interview met het Amerikaanse tijdschrift People. Wat ze helaas niet vertelt, is hoeveel - of eigenlijk hoe weinig - de studio haar wilde geven.

Seksisme

"Ik vond niet dat wat mij werd aangeboden overeenkwam met hoe belangrijk ik ben voor deze franchise en wat ik deze franchise al 25 jaar lang oplever", legt Neve uit. De actrice denkt dat ze een hoger bedrag had gekregen als ze een man was geweest. "Als vrouw in deze industrie is het heel belangrijk dat we gewaardeerd worden en dat we vechten voor meer waardering." Om die reden besloot ze te weigeren. "Ik kon niet met het gevoel van onderwaardering en oneerlijkheid de set op lopen."

Sidney Prescott

Een zware klap voor de horrorfranchise: Neve speelt a; sinds de eerste Scream-film (1996) de rol van Sidney Prescott, die het doelwit wordt van Ghostface. Ook in het vervolg uit 1997 en de daarop volgende delen uit 2000, 2011 en begin dit jaar is ze te zien. De zesde film moet volgend jaar uitkomen.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder