Will crying Stranger Things

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will crying Stranger Things

Netflix verhoogt prijzen abonnement in België, binnenkort ook in Nederland?

|
|

Laatste update:

Netflix verhoogt de prijzen van abonnementen in België. Ook in andere landen is de streamingdienst bezig geweest met prijsverhogingen. In maart 2019 werd al getest hoe Nederlanders zouden reageren op een duurder abonnement, maar nu laat de woordvoerder van Netflix weten aan Streamwijzer dat er geen plannen zijn voor een prijsverhoging in Nederland! Pfoe, gelukkig maar!

Binnenkort in België

Het goedkoopste basisabonnement bij onze zuiderburen blijft dezelfde prijs (€7,99), maar het standaardabonnement stijgt met 9% (van €10,99 naar €11,99), en het duurste zelfs met 14% (van €13,99 naar €15,99)! Nieuwe klanten krijgen meteen het nieuwe bedrag op de factuur, bij de trouwe kijkers wordt dit in de komende weken doorgevoerd. 

Waarom, Netflix?

De woordvoerder geeft aan dat prijsverhogingen nodig zijn door de “aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productieverbeteringen.” Niet gek als je als streamingdienst regisseurs als Scorsese films laat maken met een immens budget. Zo kostte The Irishman in totaal meer dan 200 miljoen dollar! En dat is niet alles, licensierechten kosten Netflix ook een fortuin. Om Friends te behouden legde ze 100 miljoen dollar neer. Bizar!

Nederlandse plannen

Bij ons valt de schade gelukkig mee, maar met de plannen van producties in eigen land ligt een prijsverhoging op de loer. De eerste Nederlandse Netflix Original-serie Areskunnen we vanaf morgen 17 januari zien

Lees verder