‘Netflix werkt aan vervolg 13 Reasons Why’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Netflix werkt aan vervolg 13 Reasons Why’

‘Netflix werkt aan vervolg 13 Reasons Why’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er wordt al een paar weken gewerkt aan het script van een tweede seizoen van de dramaserie 13 Reasons Why. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van bronnen bij Netflix.

Soapserie

Eerder deze maand schreven we al dat de schrijver van 13 Reasons Why hintte op een tweede seizoen van de serie. Niet iedereen stond te juichen toen dit bekend werd: veel fans vinden het een mooi afgerond verhaal en zijn bang dat een tweede seizoen het verhaal verandert in een soapserie. Maar dat weerhoudt Netflix er blijkbaar niet van om een vervolg te maken op de spraakmakende serie geproduceerd door Selena Gomez.

Onbeantwoorde vragen

Volgens The Hollywood Reporter wordt er momenteel gewerkt aan een scenario voor de tweede reeks. Gezien het einde vrij definitief was, zal het nog een hele klus worden om een vervolg te maken. Gelukkig zijn er nog wel een paar onbeantwoorde vragen aan het einde van het eerste seizoen. Hoe gaat het bijvoorbeeld verder met Clay? En hoe wordt er gereageerd op de daden van Alex?

Zelfmoord

Maar niet alleen een eventueel vervolg maakte de tongen los over 13 Reasons Why. Er was ook veel te doen over de manier waarop de zelfmoord in Hannah in beeld is gebracht. De makers hebben echter geen spijt van hun beslissing: “We wilden laten zien dat zelfmoord rommelig en lelijk is. En erg pijnlijk. Er is niets vreedzaam of moois aan. Het is verschrikkelijk om te doorstaan en het is verschrikkelijk voor de mensen die iemand die zelfmoord pleegt achterlaat. We willen daar een eerlijk beeld van geven."

Lees verder