Netflix vraagt zaak rond film Cuties te stoppen: 'Het is vrijheid van meningsuiting'

Door Redactie
Cuties netflix

Netflix heeft de rechter verzocht om de aanklacht tegen de film Cuties te laten vallen. De aanklager die de zaak tegen de streamingdienst aanspant, vindt dat Netflix zich schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van kinderporno.

 

Netlix laat weten dat de film onder vrijheid van meningsuiting valt en dat aanklagers uit andere districten dat al hebben erkend.

 

Cuties in opspraak

Cuties vertelt het verhaal van een 11-jarig Senegalees meisje uit een gelovig gezin dat zich aansluit bij een dansgroep in Parijs. De film debuteerde op het Sundance Film Festival en kreeg behoorlijk veel kritiek, onder andere over de filmposter die provocerende beelden zou bevatten. Hier bood Netflix excuses voor aan. Toch bleef de kritiek aanhouden en raakte zelfs de hashtag #CancelNetflix trending. 

 

Ook regisseur Maïmouna Doucouré kreeg veel kritiek, terwijl zij juist met deze film het seksualiseren van jonge meisjes aan de kaak wil stellen. “Cuties is een maatschappijkritische boodschap over de seksualisering van jonge kinderen. Deze aanklacht is ongegrond en wij blijven achter de film staan.”

De zaak wordt aanstaande vrijdag in een rechtbank in Texas behandeld.