• Stranger Things

Netflix voegt ruimtelijke audio toe aan Stranger Things en The Witcher

Stranger Things

Hèhè, Netflix biedt voortaan ruimtelijke audio aan bij een selectie van zijn Original-series, zoals Stranger Things (het vierde seizoen, tenminste), The Witcher en The Adam Project. De streamingdienst zegt dat de ruimtelijke audio beschikbaar is voor alle apparaten en abonnementsvormen. Ook heb je geen surroundsoundsysteem nodig.

Dit zijn de beste Netflix-series van het moment!

Koptelefoon en stereospeakers

Netflix maakt gebruikt van de technologie van Sennheiser. Met ruimtelijke audio actief, klinkt het alsof het geluid vanuit alle hoeken van de ruimte komt. De ruimtelijke audio werkt zowel met koptelefoon als via stereospeakers. De technologie wordt automatisch ingeschakeld als je via stereogeluid luistert. 

Ook deze week verschijnen er weer een hoop nieuwe films en series op Netflix!

Compatibele series

De volledige lijst van Netflix Originals die ruimtelijke audio ondersteunen, kun je vinden door de Engelse benaming ‘Spatial Audio’ in te voeren in de zoekbalk van Netflix. In hoeverre stereospeakers in staat zijn om daadwerkelijk ruimtelijke audio te creëren, kun je vanaf nu zelf uitproberen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.