Bevestigd: Netflix verlaagt beeldkwaliteit om overbelasting te voorkomen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bevestigd: Netflix verlaagt beeldkwaliteit om overbelasting te voorkomen

Bevestigd: Netflix verlaagt beeldkwaliteit om overbelasting te voorkomen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We lieten jullie eerder vandaag al weten dat Netflix mogelijk de beeldkwaliteit zou verlagen… Zojuist werd bekend gemaakt dat de streamingdienst deze maatregel ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Netflix verlaagt in Europa 30 dagen de kwaliteit van beelden om overbelasting van het internet te voorkomen.

Netflix geeft gehoor aan oproep Brussel

Door de beeldkwaliteit te verlagen, geeft Netflix gehoor aan een oproep van de Europese Commissie. Brussel vroeg namelijk aan streamingdiensten om hun datadoorvoer aan te passen. Door de kwaliteit terug te brengen, moet het dataverkeer met een kwart worden teruggebracht. Dat zit zo: HD-kwaliteit van films of series vergt meer datacapaciteit dan SD-kwaliteit. Je hoeft je echter niet meteen zorgen te maken dat je ja favoriete film of serie niet scherp meer kan zien. Volgens Netflix krijgen de klanten hun content gewoon in "goede kwaliteit" te zien.

Netflix-beeldkwaliteit omlaag door corona

De Europese Commissie vreest dat het groeiende gebruik van streamingdiensten tijdens de uitbraak van het coronavirus het internet kan doen verstoppen. Nu het openbare leven steeds meer stil komt te liggen, blijven steeds meer mensen thuis om online wat vertier te zoeken. Daarnaast werken er natuurlijk ook steeds meer mensen vanuit huis. Via Bright leren we dat grote Nederlandse providers en het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX zeggen dat de netwerkcapaciteit in Nederland voorlopig ruim voldoende is om de toename op te vangen.

PS Nu we het toch over Netflix hebben: toevallig gooiden we eerder vanavond ons Nieuw op Netflix-overzicht voor de maand april online. En daar staan flink wat films en series tussen die ook in SD-kwaliteit de moeite waard zijn.

Lees verder