Netflix Triple Frontier onderzoek: Hoe ver ga jij om snel rijk te worden?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix Triple Frontier onderzoek: Hoe ver ga jij om snel rijk te worden?

Netflix Triple Frontier onderzoek: Hoe ver ga jij om snel rijk te worden?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Woensdag 13 maart komt de nieuwe film Triple Frontier uit op Netflix! Naar aanleiding van deze film heeft het bureau Motivaction een onderzoek gedaan naar het moraal van Nederland. Hier zijn verrassende resultaten uitgekomen over hoe ver wij bereid zijn te gaan voor geld. 

Van militair tot dief

Triple Frontier belooft een spannende film te worden. Het verhaal betreft een groep voormalige 'Special Forces'-agenten (Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garret Hudland en Pedro Pascal) die samenkomen voor een geplande diefstal in een dunbevolkt grensgebied in Zuid-Amerika. De ex-militairen ondernemen voor het eerst een missie uit eigenbelang en niet voor het vaderland, omdat ze allemaal een onzekere financiële toekomst hebben. Het plan lijkt vlekkeloos, totdat ze onverwachts tegenslagen krijgen en moeten vechten voor hun leven. Bekijk de trailer hieronder. 

Hoe ethisch verantwoord zijn Nederlanders?

Naar aanleiding van deze film is er onderzoek gedaan door Motivaction over het moraal van 1000 Nederlanders. Hoe ver zijn wij bereid te gaan voor geld en wanneer gaat het te ver? 

Van de onderzochten bleek dat bijna de helft (47%) onzeker is over zijn of haar toekomst met de baan die ze nu hebben. Zo'n 20% is bereid om zijn of haar leven te riskeren voor een rijke toekomst voor de familie. In tegenstelling tot deze nobele daad is er ook een relatief grote groep (12%) bereid om zijn of haar familie voor altijd te verlaten voor 75 miljoen euro, en vindt ruim 14% het prima om het gezin van drugsgeld te onderhouden. 

Een ander opvallend getal is dat 7% zonder problemen het leven van zijn of haar beste vriendin op het spel zou zetten voor 75 miljoen ekkies. Pas dus maar op met wie je vrienden wordt... ;). 

Lees verder