Netflix-tip: seks, geweld en popmuziek in docuserie The Defiant Ones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix-tip: seks, geweld en popmuziek in docuserie The Defiant Ones

Netflix-tip: seks, geweld en popmuziek in docuserie The Defiant Ones

|
|

Laatste update:

The Defiant Ones belicht de vriendschap tussen de legendarische muziekproducers Dr. Dre en Jimmy Iovine. Hun samenwerking zou de muziekindustrie voorgoed veranderen!

Gangstarap

Jimmy Iovine maakte platen met legendarische artiesten als John Lennon en Bruce Springsteen. Dr. Dre stond eind jaren 80 aan de wieg van de gangstarap en maakte naam met artiesten als N.W.A., Snoop Dogg en Eminem. In de jaren 90 besloten deze twee producers hun krachten te bundelen. Hun samenwerking zou het muzieklandschap voorgoed veranderen...

Explosief

Hun platenmaatschappij Interscope was met spraakmakende artiesten als Snoop Dogg, Marilyn Manson, 2Pac en No Doubt een van de meest toonaangevende én omstreden labels van de afgelopen decennia. Zo komen de platenbazen er al snel achter dat de gangstarap een bijzonder duistere en explosieve kant heeft. Dre en Iovine werden daarnaast bekend van een miljardendeal met Apple. De overname van Beats by Dre ging de geschiedenis in als de grootste overname van Apple ooit!

Swingend

The Defiant Ones, oorspronkelijk gemaakt voor HBO, is een sexy, swingende, gevaarlijke en gewelddadige trip door de muziekindustrie van de afgelopen veertig jaar. Daarbij heeft regisseur Allen Hughes (Menace II Society) zo’n beetje alle grote namen van de popmuziek voor zijn camera weten te krijgen. Onder (vele, vele) anderen Bruce Springsteen, Snoop Dogg, Bono, Ice Cube, Gwen Stefani en Eminem vertellen over hun samenwerking met het duo. Natuurlijk komen Dre en Jimmy ook uitvoerig aan het woord over hun leven en carrière. The Defiant Ones won eerder dit jaar de Grammy voor beste muziekdocumentaire!

De vierdelige docuserie is nu in zijn geheel te bekijken op Netflix.

Lees verder