Netflix-tip: dodelijk kat-en-muis-spel in Manhunt: Unabomber

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix-tip: dodelijk kat-en-muis-spel in Manhunt: Unabomber

Netflix-tip: dodelijk kat-en-muis-spel in Manhunt: Unabomber

|
|

Laatste update:

Verschillende hooggeplaatste Amerikanen raken gewond of erger door een reeks bombrieven. De zoektocht naar de dader zou de boeken ingaan als een van de grootste klopjachten uit de geschiedenis van de FBI!

Obsessief

In de jaren 70, 80 en 90 ontvangen uiteenlopende bedrijven en instellingen even ingenieuze als dodelijke bombrieven. Vooral universiteiten en luchtvaartmaatschappijen moeten het ontgelden. Om die reden wordt de terrorist omgedoopt tot de UNABOM (University and Airline Bomber). De bommenmaker is de FBI echter steeds te slim af en het onderzoek zit medio jaren 90 muurvast. Hierop wordt James Fitzgerald ingeschakeld, een speciale FBI-agent die gespecialiseerd is in taal. De opsporingstechnieken van Fitzgerald worden nauwelijks serieus genomen door zijn collega’s, maar de obsessieve agent doet er alles aan om de Unabomber achter slot en grendel te krijgen.

Puntje van je stoel

Manhunt: Unabomber is een productie van Discovery Channel. Wat je dus krijgt is eigenlijk een geschiedenisles, maar wel een hele boeiende! De serie moet het niet hebben van duizelingwekkende camerashots of spectaculaire effecten, maar het waargebeurde verhaal is spannend genoeg om je op het puntje van je stoel te houden. Het dodelijke kat-en-muis-spel wordt tot leven gewekt door Sam Worthington (Avatar) en Paul Bettany (Vision in The Avengers: Age of Ultron) als respectievelijk de FBI-agent en de Unabomber. En met slechts acht afleveringen zit er geen grammetje vet aan deze spannende misdaadserie.

Manhunt: Unabomber is nu in zijn geheel te zien op Netflix.

Lees verder