Netflix-tip: Cameramannen in de vuurlinie in docuserie Shot in the Dark

Veronica Superguide logo
Netflix-tip: Cameramannen in de vuurlinie in docuserie Shot in the Dark

Netflix-tip: Cameramannen in de vuurlinie in docuserie Shot in the Dark

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de grimmige docuserie Shot in the Dark zien we nachtelijk Los Angeles door de ogen van drie cameramannen die hun beelden van moord, brand en misdaad verkopen aan lokale nieuwszenders.

Grof geld

In Shot in the Dark volgen we drie zogenaamde ‘stringers’ in Los Angeles. Als de nacht valt, trekken zij erop uit om met gevaar voor eigen leven moorden, ongelukken en misdaden te filmen. Deze beelden worden vervolgens verkocht aan de lokale nieuwszenders. Doordat er grof geld valt te verdienen, is de concurrentie moordend. Wie als eerste aankomt, gaat er met de buit vandoor. En dus zetten de cameramannen alles op alles om ‘the story of the night’ vast te leggen!

Spelende katjes

Dat het werk niet zonder gevaar is, wordt al in de eerste aflevering duidelijk. Wanneer een auto op de snelweg in brand vliegt, twijfelt een van de stringers of hij moet ingrijpen. Zijn keuze zal verregaande gevolgen hebben voor alle betrokkenen. Shot in the Dark is dan ook niet bepaald de feel good-serie van het jaar. De hoofdpersonen gedragen zich soms als regelrechte aasgieren en ook als kijker voel je je niet altijd even gemakkelijk bij de gemaakte beelden. Zoals een van de stringers cynisch opmerkt: “Ik film liever spelende katjes, maar dat verkoopt niet.”

Op jacht

Toch is Shot in the Dark zeker geen goedkope variant op programma’s als Cops en de De Politie Op Je Hielen! Het nachtelijke Los Angeles is prachtig in beeld gebracht en doordat je de stad ziet door de ogen van de stringers, ga je al snel mee in de jacht op ‘the story of the night’. De spanning wordt verder opgevoerd doordat de concurrerende stringers elkaar steeds meer het leven zuur beginnen te maken. Hierdoor eindigt de serie met een dijk van een cliffhanger, die een tweede seizoen van deze meeslepende documentaireserie onvermijdelijk maakt! 

Lees verder