BBC en Netflix-serie Dracula van makers Sherlock

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
BBC en Netflix-serie Dracula van makers Sherlock

Netflix-releasedatum en twee trailers voor Dracula-serie van makers Sherlock!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We weten niet hoe het met jullie zit, maar bij ons was het inmiddels traditie om het nieuwe jaar in te luiden met een nieuw seizoen van Sherlock! Om dat gemis goed te maken, komen de makers van die geweldige serie dit jaar met wat nieuws: een miniserie over oppervampier Dracula. Om je alvast lekker te maken, hebben we maar liefst twee trailers én de releasedatum van Dracula voor je!

Dracula heeft nu ook Netflix-releasedatum

Netflix en BBC komen met twee nieuwe trailers voor hun aankomende miniserie Dracula. De serie is ontstaan als samenwerking tussen deze twee partijen. We wisten al dat de serie meteen op nieuwjaarsdag te zien zal zijn op de BBC. Dankzij onderstaande trailers hebben we nu echter ook een Netflix-releasedatum! Dracula is vanaf 4 januari te zien op de streamingdienst.

Dracula: miniserie van de makers van Sherlock

Dracula is geïnspireerd op de klassieke roman van Bram Stroker. De serie is geschreven en gemaakt door Steven Moffat en Mark Gatiss; het duo achter BBC-hitserie Sherlock. Opnieuw een klassiek verhaal dus! Voor Dracula reizen we af naar 1897. We zien hoe de vampier Transsylvanië verlaat om zich te settelen in het Victoriaanse Londen. Het eerste seizoen bestaat uit drie afleveringen van negentig minuten, net zoals bij Sherlock, dus. De afleveringen worden vanaf 1 januari op drie achtereenvolgende avonden uitgezonden op de BBC. Vervolgens verschijnen ze op 4 januari op Netflix.

Lees verder