Sweet Tooth, seizoen 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sweet Tooth, seizoen 1

Netflix publiceert magische teaser van DC-serie Sweet Tooth

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na fantasy-series als Fate: The Winx Saga, Cursed en Shadow and Bone komt Netflix binnenkort weer met een nieuwe reeks. Dit keer volgen we in Sweet Tooth het verhaal van een hybride hertenjongen die bevriend raakt met een rondzwervende eenling. 

Sweet Tooth is gebaseerd op het DC-stripboek van Jeff Lemire en is mede mogelijk gemaakt door 'uitvoerend producenten' Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan.

Waar gaat de reeks over?

Het is tien jaar na The Great Cumble, een epidemie die de wereld op zijn kop zette. Sindsdien is de mensheid in de ban van mysterieuze hybriden, baby's die deels mens en deels dier zijn. Veel mensen weten niet zeker of deze hybriden nu de oorzaak óf het gevolg zijn van het virus, dus jagen ze erop. Maar dat lijkt lang zo makkelijk niet. Eén van die hybride, 'hertenjong' Gus, raakt kort na het overlijden van zijn vader bevriend met de rondtrekkende eenling Jepperd. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden over zijn bestaan.

Ben je benieuwd? De eerste teaser is zojuist verschenen.

Dystopisch verhaal

De makers van de reeks hadden slechts één doel: vermaken! "We wilden een show maken die ontspanning en avontuur biedt, waar de natuur de wereld herovert en die in vele opzichten aanvoelt als een sprookje", vertelt schrijver, uitvoerend producent en regisseur Jim Mickle aan Variey. "Sweet Tooth is een nieuw soort dystopisch verhaal, het is weelderig en hoopvol. We willen dat mensen naar deze wereld komen, waar schoonheid, hoop en avontuur is." 

De cast van deze aankomende reeks bestaat onder andere uit Christian Convery, Nonso Anozie, Adeel Akhtar en vele anderen. 

De acht afleveringen zijn vanaf 4 juni 2021 te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder