Stranger Things Will

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stranger Things Will

‘Netflix meekijkers voelen niks voor een betaalabonnement’

|
|

Laatste update:

Netflix maakt het volgend jaar veel moeilijker voor abonnees om hun account gratis te delen buiten het eigen huishouden. Maar of die maatregel het bedrijf veel nieuwe klanten oplevert, daar zet vergelijkingssite Pricewise vraagtekens bij. Ze hielden een onderzoek onder duizend mensen en de resultaten zijn ronduit belabberd voor de streamingdienst.

15 procent wil betalen voor Netflix

Maar 15 procent van de mensen die nu onbetaald meekijken op een Netflix-account van een ander, is van plan volgend jaar een eigen abonnement af te sluiten. Ruim een derde van de meekijkers sluit geen eigen abonnement af bij de streamingdienst. De rest twijfelt wat ze gaat doen.

Momenteel kijken ruim vier op de tien Nederlandse Netflix-gebruikers series en films op een account dat niet van hen is. De helft van deze kijkers betaalt niet mee aan het maandelijkse abonnement.

Streamingdienst opzeggen is een populaire besparing

Er is ook slecht nieuws voor álle streamingdiensten in Nederland: uit het onderzoek komt naar voren dat bij 53 procent van de Nederlanders het opzeggen van streamingdiensten bovenin het lijstje van besparingen staat. Hopelijk levert dat nog veel meer grote Netflix-releases op volgend jaar, zodat we helemaal geen reden hebben om het abo te stoppen!

Bron: ANP / Veronica Superguide

Lees verder