Netflix mag de champagne ontkurken na topjaar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix mag de champagne ontkurken na topjaar

Netflix mag de champagne ontkurken na topjaar

|
|

Laatste update:

Netflix heeft het afgelopen kwartaal dik 8,3 miljoen nieuwe klanten bijgekregen. En dat zijn er een stuk meer dan analisten vooraf hadden voorspeld. Die rekenden op ongeveer 6,3 miljoen nieuwe abonnees.

Stranger Things

De hoge aanwas van nieuwe klanten is deels te verklaren door het succes van Stranger Things, dat afgelopen jaar zijn tweede seizoen in ging. De hitserie en andere eigen door het bedrijf zelf geproduceerde programma's en films droegen er in belangrijke mate aan bij dat Netflix nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees heeft.

Undercover

Dit jaar steekt het bedrijf ongeveer 8 miljard dollar in de productie van series en films. Daar zitten ook steeds meer niet-Engelstalige producties bij. In november werd al aangekondigd dat Undercover de eerste Vlaams-Nederlandse productie wordt.

Afboeken

Er was niet alleen succes bij Netflix afgelopen jaar. Het bedrijf boekte namelijk 39 miljoen dollar af op niet-uitgebrachte content. Dat heeft te maken met het ontslag van Kevin Spacey na de onthullingen over diens seksuele misdragingen. Daardoor moest hij uit de hitserie House of Cards worden geschrapt en ging een andere film met hem de prullenmand in.

Lees verder