Netflix maakt releasedatum scifi-horrorfilm Annihilation bekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix maakt releasedatum scifi-horrorfilm Annihilation bekend

Netflix maakt releasedatum scifi-horrorfilm Annihilation bekend

|
|

Laatste update:

Vanaf 12 maart kunnen we ons vergapen aan een gloednieuwe scifi-horror-thriller met Natalie Portman. Het pareltje in kwestie heet Annihilation, is ontzettend goed ontvangen door de critici én is te streamen op Netflix.

Annihilation

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. Centraal staat Area X, een gigantisch gebied dat wordt begrensd door een mysterieuze gloed. Nieuwsgierig als de mensheid is, worden er een aantal teams op afgestuurd. De eerste expeditie verloopt voorspoedig, de tweede eindigt in een groepszelfmoord en de derde in een heus slagveld. 

Waarom

De film begint wanneer er tegen alle logica in een twaalfde (!) expeditie op touw wordt gezet. Kane (Oscar Isaac) is een van de lucky few die aan het tripje mag deelnemen. Dit loopt natuurlijk gruwelijk in de soep en manlief komt terug in een coma. Daarna is het aan zijn vrouw Lena (Natalie Portman) om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Wat volgt is een beeldschone, maar doodenge excursie door het mysterieuze gebied.  

Alex Garland

Annihilation is geregisseerd door Alex Garland. Na een aantal succesvolle scenario’s te hebben afgeleverd (waaronder horrorklassieker 28 Days Later) nam hij in 2014 plaats in de regiestoel. Met succes: zijn debuutfilm Ex Machina werd maar liefst twee keer genomineerd voor een Oscar.

Lees verder