Thai Cave Rescue Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thai Cave Rescue Netflix
Hollywood

Netflix komt met serie over voetbalteam in Thaise grot

|
|

Laatste update:

Netflix legt as we speak de laatste hand aan een serie over het Thaise voetbalteam dat in 2018 vastzat in een grot en zo'n beetje de hele wereld in zijn greep hield. De serie over de 'Tham Luang cave rescue' komt al bijna uit.

Deze zesdelige serie heet Thai Cave Rescue en staat gepland voor 22 september, zo meldt entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Thai Cave Rescue op Netflix

De makers namen de gehele serie op in Thailand en focussen op het verhaal van de jongens, hun families en het reddingsteam. Wat deze serie bijzonder maakt? Het lijkt geen snel in elkaar geflanste serie om in te springen op het heftige en zéér nieuwswaardige verhaal. Zo filmden de makers bijvoorbeeld ook scènes in de échte huizen van de voetballers en er zitten wat heavy hitters bij de producenten. Regisseur Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In The Heights), bijvoorbeeld. En ook producer Dana Ledoux Miller (Designated Survivor).

Even vergeten hoe het ook al weer zat? Het jongensteam Wild Boars, bestaande uit twaalf jongens van 11 tot 16 jaar en hun 25-jarige assistent-coach, kwam op 23 juni 2018 vast te zitten in de grot in de Thaise provincie Chiang Rai. Door heftige regenbuien blokkeerde de uitgang. De groep werd uiteindelijk pas tussen 8 en 10 juli gered. Daarbij kwamen zo'n tienduizend hulpverleners te pas. Een van de duikers overleed tijdens de reddingspoging.

Nog meer verflimingen van de Tham Luang cave rescue

De serie is niet de eerste vertelling van het verhaal. Zo komt binnenkort de film Thirteen Lives, met onder anderen Viggo Mortenson en Colin Farrell, op Amazon Prime Video uit. En eerder kwamen al de aangrijpende films The Cave (2019) en The Rescue (2021) uit.

Thai Cave Rescue komt 22 september uit. Check hier wat er momenteel nieuw is op Netflix.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: Veronica Superguide/ANP

Lees verder