Michael Schumacher, Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael Schumacher, Netflix

Formule 1-fans opgelet: Netflix komt met Michael Schumacher-docu

|
|

Laatste update:

Na de succesvolle serie Formula 1: Drive To Survive blijft Netflix even hangen in het Formule 1-genre. De streamingdienst heeft namelijk de wereldwijde rechten verworven van Schumacher, een documentaire over icoon Michael Schumacher.

Wie bang is nu nog maanden te moeten wachten op de docu, kunnen we geruststellen. Schumacher verschijnt al op 15 september op de streamingdienst!

Onvergetelijke sportman

De documentaire vertelt het bijzondere verhaal over de carrière en het leven van Michael Schumacher. De voormalig Duitse autocoureur maakte zich met 91 raceoverwinningen en zeven wereldkampioenschappen van 1991 tot en met 2006 en van 2010 tot 2012 onvergetelijk in de wereld van de Formule 1. In 2012 stopte hij en nog geen jaar later liep hij tijdens een skiongeluk een ernstig hersenletsel op. Sindsdien is hij aan het revalideren.

Bijzondere interviews

Of we antwoord krijgen op de vraag hoe het nu met hem gaat, is niet duidelijk. Wel komen er in deze bijzondere documentaire nooit eerder vertoonde beelden voorbij. Ook bevat de docu interviews met de familie van de coureur, waaronder zijn vrouw, vader en broer, evenals verschillende prominente figuren uit de autosport. Hierbij kun je denken aan o.a. Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen en Damon Hil.

De timing van de release van de film valt samen met Schumachers intrede in de Formule 1 30 jaar geleden. De film is vanaf 15 september te bekijken op Netflix.

Bekijk ook: deze 5 sportdocumentaires staan al op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder