Netflix komt met hele fijne update voor bingewatchers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix komt met hele fijne update voor bingewatchers

Netflix komt met hele fijne update voor bingewatchers

|
|

Laatste update:

Netflix weet dat een groot deel van de wereldbevolking een serieuze verslaving aan de app heeft ontwikkeld, en wil dat ook graag zo houden. De koppies achter de streamingservice hebben dan ook iets nieuws verzonnen om jouw binge-ervaring zo plezierig mogelijk te maken. Maak kennis met de functie 'smart downloads'.

Smart downloads is een uitbreiding op de welbekende download-functie. Je hoeft niet meer alle afleveringen van je favoriete series zelf te downloaden. De app doet dat nu automatisch voor je èn zorgt dat je mb's en opslagruimte bespaart.

Hoe werkt het?

Netflix houdt feilloos bij welke serie je aan het kijken bent en downloadt automatisch de volgende drie afleveringen van de serie voor je. Als je een aflevering hebt gekeken, wordt die automatisch verwijderd om ruimte te maken. Als je daarna weer verbinding met een wifi-netwerk maakt, downloadt de app automatisch een volgende aflevering. Zo kun je altijd verder kijken en bespaar je je 4G-abonnement en telefoonopslag. Als je toch je gekeken en gedownloade afleveringen wilt bewaren, zet je de smart-download functie gewoon uit. 

Om smart downloads aan te zetten, klik je op het dowload icoontje. In het 'mijn downloads'-scherm klik je rechts bovenin op 'smart downloads AAN'. Simple as that! De functie is sinds 10 juli beschikbaar voor Android-gebruikers, wat betekent dat iOS-gebruikers nog eventjes geduld moeten hebben! Meer informatie over het nieuwe snufje vind je hier.

Lees verder