Yes! Netflix-hit Virgin River krijgt mogelijk een spin-off

Virgin River

Virgin River is alweer toe aan zijn vijfde seizoen op Netflix en als het aan Jinny Howe ligt gaat de serie nog lekker lang door. Sterker nog, het hoofd Drama bij Netflix denkt ook aan een spin-off van Virgin River!

‘Veel meer verhalen te vertellen’

Jinny vertelt aan Deadline dat ze ontzettend blij is met het megasucces van Virgin River. Elke seizoen zit voor lange tijd vastgeplakt in de Netflix Serie Top 10. "We hebben tijdens het vierde seizoen gezien dat de fandom zeer sterk is en ook op veel plaatsen nog groeit. Het voelt alsof, op basis van wat we hebben gezien en met oog op het vijfde seizoen, dat er nog veel meer verhalen te vertellen zijn.”

Geen inspiratie?

Maar waar die mogelijke Virgin River spin-off over moet gaan, weet Jinny nog niet. Netflix houdt wel goed in de gaten welke personages in de dramaserie het beste scoren onder de kijkers. "We letten heel goed op, want we zien dat Virgin River een rijk universum aan personages heeft en dat mensen er geen genoeg van kunnen krijgen, waaronder ikzelf. De serie is gebaseerd op een boekenreeks van Robyn Carr, dus er is een flinke verhaallijn die Netflix kan raadplegen voor inspiratie.

Virgin River wordt ‘groter en beter’

Het vijfde seizoen van Virgin River wordt nu geschoten in Vancouver. Het belooft “groter en beter te worden dan alle voorgaande seizoenen”, volgens Brady-acteur Ben Hollingsworth. Tegen TV Line zegt hij verder: “We doen echt ambitieuze dingen die je nog nooit eerder in Virgin River hebt gezien."

Virgin River seizoen 5 heeft nog geen releasedate maar zomer 2023 verwachten wij nieuwe afleveringen op Netflix.