Netflix heeft bioscoopketens op het oog

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix heeft bioscoopketens op het oog

Netflix heeft bioscoopketens op het oog

|
|

Laatste update:

Het zou zomaar kunnen dat Amerikanen binnenkort hun favoriete Netflix-films ook op het witte doek kunnen kijken. Volgens een artikel van de LA Times is Netflix aan overwegen om een bioscoopketen op te kopen.

Kwalificeren Oscars

De streamingdienst doet dat overigens niet om hun kijkers een pleziertje te doen. Hoewel de meeste Netflix-titels van bedenkelijke kwaliteit zijn, willen ze zich makkelijker kwalificeren voor de Oscars. The Academy, de organisatie achter het festijn, heeft namelijke strikte kwalificatieregels. 

Zo moet iedere film die meedingt tenminste te zien zijn in een bioscoop in Los Angeles of New York. Ketens zijn echter huiverig om Netflix titels zo kortstondig te draaien omdat ze hier niet genoeg geld aan verdienen. De oplossing is klaarblijkelijk het aanschaffen van een hele bioscoopketen.

Het artikel gaat hieronder verder.

Landmark

De LA Times

meldt dat de streamingdienst in eerste instantie bioscoopketen Landmark op het oog had. Die deal ging niet door: het zou Netflix te veel geld kosten. Toch heeft het bedrijf de hoop nog niet opgegeven en zijn ze momenteel aan het kijken welke ketens ze wel kunnen overnemen. 

Lees verder