Netflix gaat serie maken over de Thaise jongens die vast zaten in grot

Veronica Superguide logo
Netflix gaat serie maken over de Thaise jongens die vast zaten in grot

Netflix gaat serie maken over de Thaise jongens die vast zaten in grot

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix heeft z'n zin gekregen en de rechten in handen voor een miniserie over het Thaise voetbalteam dat vast kwam te zitten in een grot in Noord-Thailand. Afgelopen zomer was het nieuws overal te volgen. De grot was een toeristische trekpleister en het was een uitje van het team. 

Definitief een serie

Donderdag maakte het Thaise ministerie van Cultuur bekend dat de rechten zijn verkocht. Netflix gaat een nog onbekend aantal afleveringen maken in samenwerking met SK Global. SK Global was eerst van plan een film te maken maar gaat nu dus met Netflix aan een serie werken. De film is daarmee van tafel. 

Goed verhaal

De twaalf jongens en hun 25-jarige voetbalcoach zaten een lange periode vast onder de grond, ingesloten door water dat steeg door regen. Ze waren de grot ingegaan en werden verrast door het stijgende water. Navy Seals hebben de jongens en de coach uiteindelijk gevonden, maar het is een klein wonder dat iedereen leefde, nog betrekkelijk vrolijk was en dat iedereen er veilig uit is gekomen. Uiteindelijk zaten ze twee weken vast in de grot. Om de jongens er uit te halen was 8 uur per persoon nodig. En de jongens en de coach werden onder zeil gebracht om paniek te voorkomen tijdens de lange tocht door water en modder.  

Zakcentje

Netflix is blij met de rechten, maar ook de jongens en coach houden er wat leuks aan over, gelukkig. Ze krijgen ieder 3 miljoen baht (een kleine 85.000 euro). In ruil daarvoor mag het verhaal uiteraard naar niemand anders en is het klaar met alle interviews. Zoals deze, met Ellen.

Lees verder