HD-ready! Netflix draait verlaging beeldkwaliteit langzaam terug

Veronica Superguide logo
HD-ready! Netflix draait verlaging beeldkwaliteit langzaam terug

HD-ready! Netflix draait verlaging beeldkwaliteit langzaam terug

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Half maart vertelden we jullie dat Netflix 30 dagen lang de beeldkwaliteit zou verlagen om overbelasting van het internet te voorkomen. Alhoewel het iets langer heeft geduurd dan verwacht, lijkt Netflix de maatregel nu toch terug te draaien!

Netflix verlaagt beeldkwaliteit

In maart verzocht de Europese Unie techgiganten in te grijpen om ervoor te zorgen dat de internetcapaciteit niet overbelast zou raken. Een van de partijen die gehoor gaf, was Netflix. De streamingdienst besloot (tijdelijk) de beeldkwaliteit te verlagen, ook voor abonnees met een 4K-abonnement.

Kijk je favoriete titels in HD of 4K

De verlaging van de beeldkwaliteit zou in eerste instantie voor 30 dagen zijn. Uiteindelijk heeft het allemaal iets langer geduurd… Op FlatpanelsHD lezen we echter dat Netflix nu toch per land bekijkt of de bitrate weer opgevoerd kan worden. Daarvoor wordt onder meer overleg gevoerd met lokale internetproviders. Nederland staat op dit moment in de wachtrij. In Duitsland is de maatregel al wel terug gedraaid. Het lijkt dus een kwestie van tijd tot je favoriete films en series weer lekker in HD kunt checken!

Dit is het aanbod van Netflix

En nu we het toch over Netflix hebben... Dit heugelijke nieuws lijkt ons een mooi bruggetje naar wat meer informatie over de streamingdienst. We vertellen jullie bijvoorbeeld elke maand én elke week wat er nieuw toegevoegd is aan het aanbod. Ook houden we jullie op de hoogte wat betreft grote releases, zoals de nieuwe seizoenen van Brooklyn Nine-Nine en Vikings!

Lees verder