The Chosen One Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Chosen One Netflix
Hollywood

Netflix doorbreekt stilzwijgen na doden op The Chosen One-set

|
|

Laatste update:

Netflix komt met een eerste statement na een extreem heftig incident op de set van de Braziliaanse thriller-originalserie The Chosen One. Hierbij kwamen twee acteurs om het leven.

In de verklaring noemt de streamingservice de crash van het busje met cast en crew "een tragisch ongeluk".

Busongeluk

Dit weekend kwam het hefitge nieuws naar buiten dat er donderdag een ongeluk plaatsvond na afloop van de opnames van de serie in Mexico. Het busje met verschillende cast- en crewleden kantelde op een woestijnweg tussen Santa Rosalia, waar zij eerder die dag gefilmd hadden, en het lokale vliegveld. Acteurs Raymundo Garduño Cruz en Juan Francisco González Aguilar kwamen om het leven, twee andere castleden en vier crewmedewerkers raakten gewond.

Statement Netflix

"We zijn diepbedroefd over het tragische ongeluk dat Ray Garduño en Juan Francisco González het leven heeft gekost", aldus Netflix in het statement. "Onze gedachten zijn bij hun naasten en de mensen die gewond zijn geraakt bij dit trieste ongeluk."

Veiligheidsvoorschriften

Ook productiehuis Redrum liet maandag een verklaring uitgaan. De producenten van The Chosen One lieten weten steun te bieden aan alle betrokkenen en mee te werken met het onderzoek naar de toedracht van het incident. "De eerste bevindingen en getuigenverklaringen wijzen erop dat alle veiligheidsvoorschriften zijn uitgevoerd en dit een tragisch ongeluk was."

Zorgen om veiligheid

Dit weekend lieten vrienden van Garduño en González weten vraagtekens te zetten bij de toedracht van het ongeluk. Volgens schrijver Rick Zazueta hadden medewerkers hun zorgen geuit over hun veiligheid bij de productie. "De cast had geklaagd over problemen met logistiek en transport. Het busje was totaal ongeschikt om mensen in te vervoeren. De banden waren versleten, de remmen maakten lawaai, het stuur zat los en niet alle autogordels werkten. Dat zijn makkelijk te herkennen tekenen van gevaar.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder