Netflix-docu richt pijlen op olifantenstropers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix-docu richt pijlen op olifantenstropers

Netflix-docu richt pijlen op olifantenstropers

|
|

Laatste update:

Er verdwijnt elke vijftien minuten een olifant van de aardbodem. The Ivory Game ontsluiert de duistere wereld van de ivoorhandel, vanaf de vliegtuigen in Afrika tot in de straten van China.

Geweld en corruptie

De illegale ivoorhandel bestaat nog altijd uit een verraderlijk netwerk vol geweld en corruptie, dat slechts door een klein aantal dappere en gedreven mensen wordt bestreden. De nieuwe Netflix-documentaire The Ivory Game geeft een kijkje in de keuken waar je bloed van gaat koken. Tegelijkertijd zien we ook dat undercover overheidsorganisaties, activisten, parkopzichters en natuurbeschermers hun best doen om het netwerk te infiltreren en bestrijden, wat toch een stukje broodnodige hoop oplevert.

Zie ook:

Leonardo DiCaprio

The Ivory Game is geregisseerd door Kief Davidson en Richard Ladkani en heeft een bekende naam als executive producer weten te strikken. Leonardo Dicaprio heeft zijn naam aan het project verbonden, wat net als bij zijn klimaatdocumentaire Before the Flood in ieder geval voor een extra dosis media-aandacht zou moeten zorgen. Bij dezen!

The Ivory Game gaat op 4 november in première op Netflix in de VS. We hebben Netflix Nederland gevraagd of deze datum ook voor het aanbod in dit land geldt, maar hebben nog geen antwoord gekregen.

Lees verder