Netflix breekt banden met 13 Reasons Why-schrijver

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix breekt banden met 13 Reasons Why-schrijver

Netflix breekt banden met 13 Reasons Why-schrijver

|
|

Laatste update:

Na aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van 13 Reasons Why-schrijver Jay Asher, heeft Netflix laten weten dat de schrijver niet betrokken was bij de productie van seizoen 2.

Zerotolerancebeleid

Afgelopen zondag liet non-profit organisatie Society of Children’s Book Writers and Illustrators weten dat Asher niet langer lid was. “We zijn genoodzaakt [Ashers] lidmaatschap te beëindigen. We hebben een zerotolerancebeleid wat betreft seksuele intimidatie”, aldus Lin Oliver, directeur van de organisatie.

Netflix

Netflix heeft inmiddels ook gereageerd op het debacle en laat weten dat het voor de opnames van seizoen twee al alle banden met de schrijver had verbroken. “Jay Asher was niet betrokken bij het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Het zal dan ook geen invloed hebben op het aankomende seizoen", aldus de streamingservice. 

Bang

De schrijver liet aan BuzzFeed weten bang te zijn niet gelooft te worden. “Wat je ook zegt, mensen gaan je niet geloven”, aldus Asher. Ook liet-ie weten zelf te zijn opgestapt bij Society of Children’s Book Writers and Illustrators. “Zij hebben niet besloten mij eruit te zetten, dat heb ik zelf gedaan.” 

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why zal naar verluidt dit jaar verschijnen.

Lees verder