Netflix aangeklaagd omdat Squid Game te populair is

Door Redactie
Squid Game

Een Zuid-Koreaanse internetprovider klaagt Netflix aan om Squid Game. De gewelddadige Koreaanse serie is zo populair: het verstoort het internet in zijn thuisland. Squid Game is één van de grootste Netflix-hits allertijden.

Het staat pas een week live, maar er worden al volop soldatenpakken (na)gemaakt, TikTok-video’s over gecreëerd en zelfs videogamevertalingen van gespeeld. Squid Game groeit uit tot een wereldwijd fenomeen. Dat betekent dat het veel wordt gestreamd.

Kritiek op kapitalisme

In Korea zoveel, dat een internetprovider er niet langer mee akkoord gaat. SK Broadband wil geld zien. Vrij ironisch voor een serie die juist openlijk kritiek levert op kapitalisme. Het bedrijf berekent dat het netwerkgebruik van Netflix in 2020 al 22,9 miljoen dollar was. 

Internetflixverkeer

Aangezien het nu 1,2 biljoen bits per seconde moet verwerken door alleen Netflix, wil het geld om het internetverkeer beter aan te kunnen en werkzaamheden uit te voeren aan het netwerk. De rechtbank heeft gesproken: Netflix mee moet betalen.

Netflix werkt met zijn advocaten om te kijken hoe ze het goed kunnen regelen zodat klanten niet de dupe worden. Het blijkt ook geen raar verzoek van de provider: in Amerika betaalt Netflix al zeven jaar aan Comcast voor snellere streaming. 

Squid Game

In Squid Game nemen 456 mensen het tegen elkaar op in zes kinderspellen. Faal je, dan sterf je. Ga je door, dan win je een gigantisch geldbedrag. Aangezien alle deelnemers in de schulden zitten, is het moeilijk te stoppen. Zeker voor onze held Seong, die het geld goed kan gebruiken voor zijn familie (als hij het niet vergokt).

Deze bingebare, duistere serie valt op door zijn stijlkeuzes en onverwachte gebeurtenissen, die de tongen losmaken. Van de kijkers én de deelnemers... :P

Squid Game is nu te zien op Netflix. Zou er een tweede seizoen komen?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.