Inventing Anna

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Inventing Anna
Hollywood

Netflix aangeklaagd om serie Inventing Anna: 'laf!'

|
|

Laatste update:

Een voormalige vriendin van Anna Delvey, waar Netflix de succesvolle mini-serie Inventing Anna (check hier onze recensie) over maakte, stapt naar de rechter. Ze vindt dat ze door de streamingdienst nogal onjuist wordt geportretteerd in de reeks, meldt People op basis van rechtbankdocumenten.

Rachel DeLoache Williams, die in Inventing Anna wordt gespeeld door actrice Katie Lowes, vindt dat Netflix haar "opzettelijk" heeft neergezet als "een hebzuchtig, snobistisch, ontrouw, oneerlijk, laf, manipulatief en opportunistisch persoon". Haar advocaat, Alexander Rufus-Isaacs, licht toe dat Rachel wel naar de rechter moest omdat haar echte naam in de serie wordt gebruikt. "Ze wordt afgeschilderd als een vreselijk persoon, en dat is ze niet."

Inventing Anna

Inventing Anna gaat over het waargebeurde verhaal van Anna Delvey die in 2013 op 22-jarige leeftijd naar New York trok en zich voordeed als een rijke erfgename, terwijl ze in werkelijkheid een dochter was van Russische immigranten in Duitsland zonder rijkdom. Ze wist alles en iedereen om haar vinger te winden en vertelde dat ze een trustfonds ter waarde van 67 miljoen op haar naam had staan. Zonder te betalen at ze in de meest luxe restaurants, sliep ze in de duurste hotels en wist ze zelfs een privévliegtuig te gebruiken. 

Rachel schreef eerder over haar ervaringen met Delvey, die eigenlijk Anna Sorokin heet, in Vanity Fair. Ook bracht ze een boek uit. Lees hier wat is allemaal is gebeurd met die échte versie van Anna.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder