Friends

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Friends

Nee toch? Friends verdwijnt van Netflix nu Warner met eigen streamingservice komt

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar meldden we je al dat er een gerucht gonsde dat Friends, Riverdale en The Vampire Diairies van Netflix zouden verdwijnen omdat nu ook Warner een eigen streamingdienst wilde beginnen. Die geruchten zijn nu deels bevestigd: Friends verdwijnt volgens Variety inderdaad begin 2020 van Netflix, maar Riverdale en Vampire Diairies blijven voorlopig nog. Het lot van Pretty Little Liars is nog onduidelijk , maar waarschijnlijk zal ook deze populaire serie straks niet meer bij Netflix zitten.

HBO Max

Warners eigen streamingdienst gaat HBO Max heten en die naam roept meteen verwarring op: bij HBO denk je immers in de eerste plaats aan de Amerikaanse betaalzender HBO en haar topseries als Game of Thrones, The Sopranos of The Wire, maar die zullen zoals het er nu uitziet dus weer niet op HBO Max te zien zijn.

Nee toch? Friends verdwijnt van Netflix nu Warner met eigen streamingservice komt

The One Where We Have To Say Goodbye

Friends moet één van de grote trekkers worden voor HBO Max, en Netflix (dat de nog steeds zo populaire comedy-serie zelf eind 2017 binnenhaalde) heeft inmiddels op Twitter bevestigd dat Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler en Joey vanaf begin 2020 niet meer bij de Grote Rode N te zien zullen zijn.

Riverdale blijft nog gewoon

Maar er is ook goed nieuws: waar het er eerst op leek dat ook Riverdale en andere series van The CW ook van Netflix zouden verdwijnen, lijkt dat vooralsnog mee te vallen. Nieuwe CW-series zoals Batwoman en de Riverdale spin-off Katy Keene zullen alleen via HBO Max te streamen zijn, maar bestaande CW-hits zoals Riverdale, The Flash en Arrow zullen nog wel een paar jaartjes op Netflix blijven.

Frisse Prins

Opvallend genoeg zullen bij HBO Max ook alle afleveringen van The Fresh Prince of Bel Air te zien zijn, terwil Netflix die net begin deze maand aan de eigen catalogus had toegevoegd. Dat weerzien met Will Smith zal dus van korte duur zijn.

Vorig jaar zomer hadden we nog een overzichtsartikel waarin we ons afvroegen of we straks allemaal 35 abonnementen hebben. Toen riepen veel lezers nog in de reacties dat het zo vaart niet zal lopen, maar nog geen jaar later is er met HBO Max wéér een nieuwe speler bijgekomen waar toen nog niet eens sprake van was. Gaan we nu toch de versnippering tegemoet?

Update: Via Nu.nl wordt gemeld dat de serie in Nederland voorlopig gewoon via de streamingdienst te zien blijft. Of dat in 2020 nog steeds het geval zal zijn is gezien het gebruik van het woordje 'voorlopig' nog niet duidelijk.

Lees verder