Ayleen Charlotte

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ayleen Charlotte
The Tinder Swindler

Nederlandse Tinder Swindler-slachtoffer twijfelde lang over deelname docu

|
|

Laatste update:

De Nederlandse Ayleen Charlotte werd slachtoffer van Shimon Hayut, een man die zich voordeed als de rijke Simon Leviev. Ayleen werkte mee aan de Netflix-docu The Tinder Swindler, maar moest naar eigen zeggen lang nadenken over haar deelname. "Ik had mijn leven net weer op de rit."

Koekje van eigen deeg

Toch besluit Ayleen uiteindelijk mee te werken aan The Tinder Swindler, zodat ze mensen kon waarschuwen. "Ik wilde zijn gezicht naar buiten brengen", vertelt ze aan De Volkskrant. Ook hoopte ze dat anderen kracht konden halen uit het feit dat zij de swindler had geswindled. In de film vertelden ook twee andere slachtoffers hun verhaal: Cecilie uit Noorwegen en Pernilla uit Zweden.

Gemotiveerd en geïnspireerd

Nadat The Tinder Swindler op Netflix verscheen, kreeg Ayleen 'prachtige berichten van over de hele wereld'. "Mensen zeiden dat ik hen had gemotiveerd en geïnspireerd." Sommige mensen die haar contacteerden gaven aan ook slachtoffer te zijn, maar bang waren. Vanwege de docu besloten ze toch actie te ondernemen.

Opgelicht

Ayleen ontmoette S(h)imon via de datingapp Tinder. Hij vroeg haar meerdere keren om financiële hulp. Anderhalf jaar lang had Ayleen een relatie met Simon, toen ze hoorde over de oplichtingspraktijken van de 'miljardair'. Ze besloot zijn dure merkkleding te verkopen, zodat ze een deel van de tienduizenden euro's die ze aan de Swindler verloor terug kon krijgen.

De drie slachtoffers uit de documentaire zijn 'nog steeds aan het vechten' tegen de Swindler. En S(h)imon, die aast momenteel op een Hollywood-doorbraak...

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder