Nederlandse films domineren in de bioscopen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nederlandse films domineren in de bioscopen

Nederlandse films domineren in de bioscopen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Nederlandse film gaat goed van start in 2017. In de top 5 van de best bezochte bioscooptitels van de afgelopen dagen, staan drie films van eigen bodem.

Lekker bezig!

De tweede plaats wordt bezet door de romantische stripperskomedie Onze Jongens, op plek 3 staat nog steeds de vrouwenfilm Soof 2. En de vijfde plek is voor de grimmige western Brimstone van regisseur Martin Koolhoven. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

Cijfers waar je blij van wordt

Onze Jongens trok in twee weken tijd bijna 180.000 bezoekers. Soof 2 lijkt met inmiddels 720.000 bezoekers het eerste deel te gaan overtreffen. Brimstone ging afgelopen donderdag in première en trok tot nu toe 22.000 bezoekers. Hiermee heeft regisseur Martin Koolhoven zijn beste opening ooit gevestigd: het vorige record stond op naam van zijn hit Oorlogswinter uit 2008.

Top 10

Op de eerste plaats in de lijst met best bezochte bioscoopfilms staat de game-verfilming Assassins Creed, de vierde plek is voor het romantische oorlogsdrama Allied met Brad Pitt en Marion Cotillard. Verder doet ook de musical La La Land het opvallend goed met een zesde plaats. De top 10 wordt verder afgemaakt door de Star Wars-film Rogue One, de sf-thriller Passengers en het drama Patriots Day.
Welke van de Hollandse toppers moet jij nog zien? Bekijk hieronder de trailers:

Lees verder