Nederlandse animatiefilm wint Grand Prize op festival New York

Veronica Superguide logo
Nederlandse animatiefilm wint Grand Prize op festival New York

Nederlandse animatiefilm wint Grand Prize op festival New York

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kop op, de nieuwe film van animatietrio Job, Joris & Marieke, heeft een grote Amerikaanse prijs in de wacht gesleept. Kijk de film hier!

Kop op

Kop op won de Grand Prize in de categorie short film op het prestigieuze International Children's Film Festival van New York. In de film vinden de drie vrienden Sef, Wesley en Marjolein een magische wasmachine. Hiermee wisselen ze per ongeluk van hoofd, waardoor ze vervolgens elkaars leven moeten overnemen. De stemmen voor de drie personages zijn ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye Van Dam en Paulien Cornelisse.

Oscarnominatie

Job, Joris & Marieke kregen twee jaar geleden een Oscarnominatie voor hun korte animatiefilm A Single Life. Daarnaast maakten zij onder meer een veelbekeken promotiefilmpje voor de start van de Tour de France in Utrecht en schrijven zij kinderboeken. Onlangs kwam hun eerste 'geïllustreerde whodunnit' uit, 'Wie doet dat toch?'.

Festivals

Kop op ging vorig jaar in première op Cinekid en is de komende week vier maal te zien op het Holland Animation Film Festival in Utrecht. In het buitenland maakt de animatiefilm op dit moment een succesvolle tour langs grote kinder- en animatiefestivals. Kop op is onder meer vertoond in Florida, Athene, Antwerpen, Zagreb en Stuttgart. Hierboven kun je de volledige film (20 minuten) kijken!

Lees verder