Peter R. de Vries, afscheid

Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries, afscheid

Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Lange rijen door heel Amsterdam en zichtbare ontroering: duizenden mensen namen vandaag in het Koninklijk Theater Carré afscheid van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. En dat gegeven liet ook de presentatoren van RTL Boulevard niet koud.

Respect uit het hele land

Van Almelo tot Huizen en van Brabant tot Castricum: al sinds 7 uur vanmorgen stonden er bezoekers uit alle windstreken van Nederland in de rij om Peter R. de Vries een laatste groet te brengen. "Uit respect naar Peter en zijn familie toe. Ik ben zo ontzettend boos vanwege de criminaliteit, de schietpartijen. Het gaat maar door. Hij vocht ervoor", vertelt iemand in de rij aan de camera's van RTL Boulevard. "Ik vind dat iemand die zoveel voor de mens heeft betekent dit verdient", aldus een bezoeker.

Bijzondere beelden

De zichtbare emotie van alle mensen raakt ook Vivienne van den Assem, die vanavond RTL Boulevard presenteerde. "Vanmorgen vroeg in de ochtend toen ik de eerste beelden zag en er al mensen stonden, schoot ik eigenlijk meteen vol. Ik dacht: dat er meteen al zoveel mensen staan om hun laatste eer te bewijzen. Ik vind het nu ook bijzonder, al die mensen die durven iets te zeggen en hun boosheid en liefde met iedereen willen delen." 

Gemengde gevoelens

Voor Luuk Ikink voelde het allemaal heel dubbel. "Ik vond het confronterend, maar ook heel erg mooi", laat hij weten. "Aan de ene kant hoor je al die verhalen wat Peter voor ze heeft betekend, maar aan de andere kant zie je dan ook die beelden in Carré. Dat komt hard binnen. Het is dan echt definitief."  

Bekijk hieronder het indrukwekkende fragment.

Statement van de familie

De familie en partner van Peter R. de Vries zijn ook geraakt door de massale steun. "Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter R. de Vries een laatste eer te bewijzen", zo laten ze weten in een statement. "Dit raakt ons enorm. Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen. Wij willen iedereen bedanken voor dit gebaar en de massale steun die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen." 

Morgen nemen familie en vrienden in besloten kring afscheid van de man die zoveel heeft betekend voor Nederland

RTL Boulevard is iedere dag om 18.35 uur te zien op RTL4.

Lees verder