Najib Amhali en Elise Schaap

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Najib Amhali en Elise Schaap

Najib Amhali helemaal klaar met Amalia-typetje

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

In het vorige seizoen van De TV Kantine zat ook een koninklijke aflevering, met - bijvoorbeeld - Loretta Schrijver als oud-queen Beatrix. Cabaretier Najib Amhali speelde prinses Amalia, maar daar kreeg hij nogal wat kritiek op. Haters kunnen opgelucht ademhalen: Najib gaat 'Amhalia' nooit meer spelen.

Volgens weekblad Weekend schrok Najib van alle reacties op het typetje. "Ik heb Amalia nooit willen kwetsen, dat was niet de bedoeling en is niet mijn manier van doen", vertelt hij in de nieuwe editie van het magazine.

'Najib Amhalia'

Het was gewoon een soort gimmick, helemaal niet bedoeld als persiflage van de prinses. "Mensen vonden dat ik Amalia belachelijk had neergezet, maar ik speelde Najib Amhalia. Het was duidelijk dat ik niet háár speelde. Dat kwam misschien verkeerd over, doordat het over het koningshuis gaat."

Nooit meer

'Amhalia' is achteraf gezien een eenmalig typetje - Najib zal er in ieder geval nooit meer in transformeren. "Niet vanwege de kritiek, maar ik denk dat ik leukere typetjes kan spelen, die ik echt kan nadoen. Bovendien, Amalia is 17, en ik vind dat ik kinderen niet een vervelend gevoel moet geven – áls dat al aan de orde zou zijn."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder