Na 2000 uur werk wil NPO serie over de Beatrix-jaren toch maar niet

Veronica Superguide logo
Na 2000 uur werk wil NPO serie over de Beatrix-jaren toch maar niet

Na 2000 uur werk wil NPO serie over de Beatrix-jaren toch maar niet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Regisseur Eddy Terstall had goud in handen: een gloednieuwe serie over het leven van drie verschillende families tijdens het tijdperk van koningin Beatrix. Samen met de AVROTROS ontwikkelde hij het verhaal en noemde het 'het beste wat hij ooit geschreven heeft'. Zo'n 2000 arbeidsuren later verwachtte de regisseur groen licht van de NPO, maar de omroep heeft de serie nu toch afgeschoten...

En dat gaat Eddy niet in de koude kleren zitten. De regisseur kan de afwijzing bijna niet geloven. Zeker niet nadat de NPO het project vorige jaar nog een schot in de roos genoemd zou hebben.  

De NPO zou nóg een historisch drama op de AVROTROS niet zien zitten en daarom de stekker uit Eddy's project getrokken hebben. Volgens Eddy heeft de omroep het script dus niet eens gelezen, aangezien zijn serie geen historisch drama is. De Beatrixjaren zou over drie families vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu gaan: een Indische, een Marokkaanse en een grachtengordelfamilie. 

Op Twitter krijgt de regisseur veel bijval van andere twitteraars, die zijn serie juist wel zien zitten. Eddy is nu van plan met zijn script naar commerciële partijen te stappen. 

Lees verder