Iron Man

Veronica Superguide logo
Iron Man

Mythbuster Adam Savage bouwt een real-life (vliegend!) Iron Man pak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb jij er ooit van gedroomd om net zoals Tony Stark rond te vliegen? Adam Savage had die droom ook en laat hem nu uitkomen. Samen met een team deskundigen bouwde hij een werkend Iron Man pak!

Savage Builds

Als presentator van Mythbusters deinsde hij niet terug voor een pittige uitdaging. In die legendarische show van Discovery Channel werd er alles op alles gezet om mythes de wereld uit te helpen. Na jaren is Savage terug op de zender met een nieuw programma: Savage Builds. Elke aflevering wordt er een nieuw bouwwerk gemaakt, vaak gebaseerd op een populaire film of serie. En wat doe je dan anno 2019 met een groot budget? Precies, het pak van Iron Man namaken!

I'm bulletproof... I am titanium!

Savage bouwt in de eerste aflevering een compleet werkend pak dat kan vliegen. Althans, dat is zijn doel. Mooi detail: het pak is kogelvrij. Het Iron Man Mark II model is met behulp van een 3d-printer gemaakt van titanium. Voor het vliegen schakelde hij Richard Browning in die gespecialiseerd is in jetpacks.

Savage Builds is in Nederland vanaf dinsdag 9 juli om 20:30 uur te zien bij Discovery Channel. Op Dplay kan elke aflevering 7 dagen vooruit worden bekeken. 

Lees verder