My Heart Will Go On met een rubber kip, en nog 5 opmerkelijke covers

Veronica Superguide logo
My Heart Will Go On met een rubber kip, en nog 5 opmerkelijke covers

My Heart Will Go On met een rubber kip, en nog 5 opmerkelijke covers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Every night in my dreams… Dit nummer werd wereldberoemd, net als de film Titanic. Het duurde lang voor andere films het succes van Titanic konden evenaren (het lukte Black Panther!) My Heart Will Go On was laatst nog de knaller van een Carpool Karaoke met Celine Dion (aanrader!). Iedere hit kent weer een grote groep artiesten en minder grote goden die een nummer op geheel eigen wijze om zeep helpen. Soms expres, meestal niet. Wij van Superguide zijn ook reuze geïnteresseerd in filmmuziek. We gingen voor je op zoek naar de mooiste verkracht.. ahum, vertolkingen van hét filmnummer uit de film Titanic: My Heart Will Go On van Céline Dion. Meezingen mag. Maar het hoeft niet. 

Wie maakte het nummer eigenlijk?

Klein beetje informatie over het nummer My Heart Will Go On. Het was dus het titelnummer voor de film van James Cameron. Het nummer is gecomponeerd door James Horner. Horner schreef de muziek voor meer dan 100 producties, waaronder Braveheart, A Beautiful Mind, een aantal Startrek films en Avatar. Horner werd nogal eens bekritiseerd omdat hij jatte uit klassieke muziekstukken. Dat wist hij soms zo te doen dat het nét niet juridisch aanvechtbaar was. Ook kon hij wel eens eigen muziek hergebruiken voor later werk. James Horner overleed in 2015 in een vliegongeluk, toen hij met zijn vliegtuigje neerstortte in een nationaal park in California. Hij slikte sterke pijnstillers en dat schijnt niet geholpen te hebben bij het besturen van het vliegtuigje…

My tekst will go on

De tekst van My Heart Will Go On werd geschreven door Will Jennings. Ook schreef hij (en bedank ons maar als je met deze wiki de blits maakt op een pubquiz) de teksten voor Tears in Heaven samen met Eric Clapton. Hij schreef onder andere voor B.B. King, Mariah Carey en Barry Manilow. Jennings werkte vaker samen met Horner, bijvoorbeeld voor de soundtrack van de film A Beautiful Mind. Will Jennings won allerlei prijzen, waaronder drie Grammy’s, twee Golden Globes en twee Oscars. Hij is niet dood (jeeh) en inmiddels in de zeventig.

De lijst

Goed, dat was dat. Klaar voor het echte werk.

Every night in my dreams, I see my rubber chicken

En we beginnen meteen goed met Big Marvel, die het nummer op absurdistische wijze vertolkt met behulp van een rubber kip, onder de douche. Yes, we like!

Near, far, fifties

Deze vrolijke dan. Postmodern Jukebox maakte een jaren ’50 versie van My Heart Will Go On en dat klinkt helemaal niet verkeerd!

I believe that Google Translate goes on

Translator Fails maakt lol met Google Translate en grote hits. Dus ook My Heart Will Go On mocht niet ontbreken. Door het nummer te vertalen en deze vertaling in het wat gemankeerde systeem van Google Translate te gooien krijg je een bijzonder grappige tekst.

Never let go Thailand!

Yep, als je wieg in Thailand had gestaan was je hiervan onder de indruk geweest. Deze vrouw(?) staat te zingen bij een soort The Voice of Thailand-achtig programma. Diep onder de indruk is iedereen, maar wij vinden het eh... apart.

There's nothing I fear (behalve baard in de keel)

Nog een keer de Thai! Deze jongen heeft een heel bijzondere stem. We vrezen dat als er wat meer testosteron in zijn lijf zit het gedaan is met zijn zangcarrièrre… En kijk eens naar de aankondiging van het nummer? Ook wel eens verfrissend om de makers te noemen in plaats van de artiest.

My metal will go on and on

My Heart Will Go On Meets Metal. Deze jongen met een beetje een gebrek aan presentatieskills ramt er mooi wel een redelijk strakke metalversie van de filmklassieker uit.

Lees verder