Ms. Marvel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ms. Marvel
Superhelden

Ms. Marvel-kijkcijfers veel lager dan andere MCU-series

|
|

Laatste update:

De Marvel-serie Ms. Marvel op Disney+ wordt maar weinig bekeken door gebruikers van de streamingdienst. SambaTV meldt dat 775.000 huishoudens in de eerste vijf dagen na release naar Ms. Marvel keken.

Loki is het populairst

Dat aantal is een schijntje als je het vergelijkt met de cijfers van andere live-action-series in het MCU. Loki werd het best bekeken, met 2,5 miljoen huishoudens in de eerste vijf dagen. Daarna volgen The Falcon and the Winter Soldier en Moon Knight met elk 1,8 miljoen kijkende huishoudens. Bij WandaVision en Hawkeye keken er respectievelijk 1,6 miljoen en 1,5 miljoen huishoudens in de eerste vijf dagen na release.

Nieuwe superheld

De lagere kijkcijfers worden mogelijk veroorzaakt doordat Ms. Marvel een gloednieuw personage in het Marvel Cinematic Universe is. De andere MCU-series op Disney+ gingen over bekendere personages, namelijk Wanda, Vision, Sam, Bucky, Loki en Clint.

Daarnaast is de hoofdrolspeelster onbekend. Iman Vellani speelt de rol van Kamala Khan in Ms. Marvel, maar daarbuiten hebben we nog nooit van haar gehoord. Kamala is een dromerig Pakistaans meisje dat superkrachten krijgt. De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hopen dat Ms. Marvel, met voor het eerst een moslimsuperheld, omarmd wordt.

Gemixte recensies

De recensies van Ms. Marvel zijn gemengd. Op IMDb ontvangt de serie 6,2 van 10 sterren. Critici op Metacritic zijn wat positiever, met een Metascore van 7,8. Op RottenTomatoes krijgt de serie een ‘versheidsscore’ van 95 procent op de Tomatometer.

Bij Veronica Superguide zijn we in elk geval enthousiast: Ms. Marvel krijgt van ons 4 uit 5 sterren! Ook behandelen we de serie in de podcast van deze week! 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder